ЛН: Без Брчанке, Бранкице, у Ротердаму!

Друга понтерка српске селекције због повреде колена неће играти четвртог викенда Лиге нација. Италијанке хватају последњ воз за Ф6 у Кини.

Остали спортови 05.06.2018 | 13:30
ЛН: Без Брчанке, Бранкице, у Ротердаму!
Владарке Европе и вицешампионке са Олимпијских игара у Рију газе у Лиги нација. Изабранице Зорана Терзића имају осам победа и само један пораз, и то од Бразила првог викенда. Завршни турнир у Кини овог месеца је на дохват руке, али нема опуштања. Следе три меча у Ротердаму, са домаћином, Италијом и Доминиканском Републиком.

Данас, наше одбојкашице играју са Италијом која је разочарала у досадашњем току такмичења. Са само четири победе, уз пет пораза, сада хвата последњи воз за Ф6. Србија ће у Холандији да буде ослабљена неиграњем друге поентерке, Бранкице Михајловић (129 поена). Она је повредила колено протекле недеље у Краљеву и неће помоћи саиграчицама. Није ни допутовала у Ротердам на четврти викенд такмичења које се одржава премијерно ове године.

"Прва утакмица са Италијом је најбитније, која ће много тога да реши. Уколико бисмо победили Италију, практично бисмо је избацили из конкуренције за Ф6, док бисмо ми направили велики корак. На старту такмичења Италијанке нису биле комплетне. Протеклог викенда су биле у најјачем саставу и то је изгледало много боље", рекао је селектор Терзић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

У досадашњем току Лиге нација бриљирала је српска бомбардерка Тијана Бошковић, која је сакупила 152 поена. Са процентом успешности напада од 52 одсто она је тренутно најбоља у новоформираном такмичењу. Италијанке су свесне да им је турнир у Ротердаму последња шанса за пласман на завшни турнир у Кини.

"Играмо против две јаке селекције, Србијом и Холандијом, док Доминиканску Републику не смемо да потценимо. Познајемо добро српске одбојакшице које игају или су играле у Италији. Нисмо имале много времена за тренинг, касно смо се окупиле. Прикључиле су нам се неке играчице, сада смо комплетне. Наш цљ остаје исти, а то је пласман Ф6" истакла је средња блокерка Конељана Ана Данеси.

Традиција је на страни наше селекције која је добила последњих пет од шест мечева. Прошле године, изабранице Зорана Терзића на Гран прију победиле су Италијанке - 3:1. Србија је фаворит и поред неиграња Бранкице Михајловић, али неће бити лако против репрезентације која има императив тријумфа.

Кина је као домаћин Ф6 већ обезбедила пласман на завршни турнир, па су олимпијске шампионке досад играле у комбинованом саставу. Тек се прошле недеље у селекцију вратила чудесна Тинг Жу, најбоља одбојкашица света. С обзирим да то да играју на свом терену, Кинескиње ће сигурно играти са најбољим одбојкашицама. Ако се разигра Жу, тешко Бразилкама. Кина је добила последњих пет од шест међусобним сусрета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар