"Србија је моја дужност и обавеза, али неким играчима није!"

Рукометни тренер Љубомир Обрадовић каже да је прихватио да води мушки тим Србије из осећаја дужност и обавезе, што многи играчи нису урадили.

Остали спортови 06.06.2018 | 12:30
"Србија је моја дужност и обавеза, али неким играчима није!"
Селектор женске рукометне репрезентације водиће рукометаше Србије у утакмицама с Португалом 10. и 14. јуна у оквиру баража за Светско првенство које ће се наредног јануара одржати у Немачкој и Данској.

Обрадовић се ухватио "врућег кромпира" с мушким тимом, који муче бројни откази као и податак да их није било на претходна два Светска првенства. 

"Прихватио сам се тога јер ми је то дужност и обавеза за разлику од неких играча", рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије. Он је додао да су поједини играчи, попут Петра Ђорђића, отказали у петак. 

"Причали смо пре месец дана, опоравио се од повреде, међутим, сада је одустао. Разлози нису битни, нису убедљиви. Има неких играча који се нису ни јавили. Ако је то моја обавеза, онда је и њихова обавеза да помогну у тешкој ситуацији за мушки рукомет", рекао је Обрадовић. 

Обрадовић је навео да је дуго чекао да се неки играчи "јаве на телефон, да одговоре на поруку". 

"Представио сам се, рекао сам, ко сам, шта сам, нису нашли за сходно ни да се јаве. Свака част Петру Ненадићу. Рекао ми је: 'Љубо, захваљујем се на позиву, желео сам са вама да радим, али после свих збивања, не могу више'. То поштујем, то се зове коректан однос. Да се неко јави, каже - могу, нећу, хоћу", рекао је Обрадовић. 

"Говоримо истим језиком. Штета је што тако момци размишљају. И за њих је неко радио пре да би они ишли на Светска првенства, да би и они направили добре уговоре. Зато је и то била њихова обавеза, да неким новим момцима олакшају излазак на велику сцену. Нема право нико ко је спосообан да каже нећу и не могу. Свестан сам да ће се свалити на мене у случају неуспеха. Не желим о томе да размишљам. Убеђен сам да ћемо проћи",додао је он.

"Не смемо да дозволимо да испаднемо у претквалификацијама, то је практично Ц група светског рукомета. С оптимизмом улазим у бараж утакмице. Улазим с правим момцима, са храбрим момцима, који ће да извуку те две утакмице. Овом приликом им се захваљујем што су се одазвали, што су прави Срби у тешком тренутку", додао је он. 

Обрадовић је дуго радио у Португалу, освојио је седам титула државног шампиона на клупама Беленсеша и Порта. 

"Познајући наш квалитет, менталитет, морање, ако хоћете, и инат, верујем у мој тим. Јако добро познајем Португалце, девет момака је стасало уз мене док сам био тренер у Порту. Можемо да направимо противтежу њиховом стилу игре и да одговорима на неке њихове задатке", рекао је Обрадовић. 

Он је истакао да одустајања нема и да екипа има само један задатак, а то је пласман на СП. 

"Проблем календара остаје, с обзиром да ћемо због утакмица играних у недељу имати пар кашњења играча. Апелујем на то да се утакмице пред репрезентативна окупљања играју раније, како бисмо барем тих недељу дана имали играче на време, али мало ко то чује. Надам се да ће сви момци бити здрави. Разговарао сам са свима појединачно. Имаћемо и пуно састанака. Очекујем да свако уради оно што од њега будем захтевао", рекао је Обрадовић. 

Селектор Србије је навео да Португал има озбиљну репрезентацију, али да верује да његова екипа има "нешто чвршћи карактер". 

"Када се мора, онда се мора. Убедјен сам да ће ови момци који су ту изнети то на прави начин", рекао је он. 

Репрезентација Србије тренираће у Нишу све до првог дуела са Португалцима, 10. јуна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар