Србија - Чиле 0:1! Шта кажу ''Орлови''?

Тошић: Само позитива, немојте нас критиковати! "Тек је почетак, биће то како треба", изјавио је српски дефанзивац и позвао јавност, новинаре и навијаче на стрпљење.  

Фудбал 05.06.2018 | 10:45
Србија - Чиле 0:1! Шта кажу ''Орлови''?
Јесте пораз, али је наук! У ту поруку се, укратко, може сажети став "орлова" после утакмице против Чилеа, коју јесу напустили надиграни, али не и клонули.

Леви бек репрезентације Србије Душко Тошић био је самокритичан после пораза, али је позвао и саиграче, али и јавност да остану позитивни.

"Нисмо деловали како треба, било је више лошијих него добрих ствари, али само смо изашли из тренинга. Треба да направимо анализу и видимо где смо грешили. Не треба да имамо бригу, јер је прва утакмица. Боље сад да се ово десило, него кад почне Светскло првенство", рекао је Тошић и наставио:

"Треба сви да будемо позитивни, и ми и ви (мислио је на новинаре, прим. аут.) да не буде критика. Тек је почетак, биће то како треба".

Упитан шта му се све није допало у игри "орлова", рекао је да има доста сегмената које треба поправити.

"Нисмо 90 минута били екипа, било је више лошијих момената него добрих. Не могу сад прецизно да кажем шта, ту је селектор да види где смо грешили. Имамо још 15 дана до прве утакмице и мислим да ће то изгледати добро", порука је искусног дефанзивца.

Тадић: Ови мечеви и служе за уигравање...
 
Душан Тадић, "десетка" Србије, није био посебно узнемирен због пораза.

"Свака пријатељска утакмица може нешто да ти донесе, неку корист. Поготово из пораза може да се извуче много више него из добијене утакмице. Не треба правити никакву панику, већ треба у миру да наставимо да се припремамо за Костарику", рекао је везиста Саутемптона.

Тадић је одрично одговорио на питање да ли овакав пораз може негативно да утиче психолошки.

"Не може, јер су ово пријатељске утакмице које и служе за уигравање. Било је много младих играча и све су ово нормалне ствари", рекао је он, уз додатак да је било и добрих ствари, али и лошијих.

''Мислим да ћемо извући добре поуке", додао је Тадић.

На питање како се уклапа Сергеј Милинковић Савић који није био у екипи у квалификацијама, Тадић је одговорио да је Сергеј интелигентан дечко и да верује да ће се врло брзо уклопити у тим. 

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Извлачење поука

05.06.2018 10:42

Па докле више да извлачите поуке? Де једном почните да играте и побјеђујете. Имали сте другу екипу Чилеа који се није пласирао на СП, а шта ће бити кад вас ухвати у машину први тим Бразила? Докле стално изговори за поразе? Промијенили сте тренера који вас је одвео на СП, вјероватно се опет политика умијешала у фудбал. Мислим да ће ово бити више туристичко путовање репрезентације Србије по Русији него такмичење за првака свијета у фудбалу.

ОДГОВОРИТЕ