Srbija - Čile 0:1! Šta kažu ''Orlovi''?

Tošić: Samo pozitiva, nemojte nas kritikovati! "Tek je početak, biće to kako treba", izjavio je srpski defanzivac i pozvao javnost, novinare i navijače na strpljenje.  

Fudbal 05.06.2018 | 10:45
Srbija - Čile 0:1! Šta kažu ''Orlovi''?
Jeste poraz, ali je nauk! U tu poruku se, ukratko, može sažeti stav "orlova" posle utakmice protiv Čilea, koju jesu napustili nadigrani, ali ne i klonuli.

Levi bek reprezentacije Srbije Duško Tošić bio je samokritičan posle poraza, ali je pozvao i saigrače, ali i javnost da ostanu pozitivni.

"Nismo delovali kako treba, bilo je više lošijih nego dobrih stvari, ali samo smo izašli iz treninga. Treba da napravimo analizu i vidimo gde smo grešili. Ne treba da imamo brigu, jer je prva utakmica. Bolje sad da se ovo desilo, nego kad počne Svetsklo prvenstvo", rekao je Tošić i nastavio:

"Treba svi da budemo pozitivni, i mi i vi (mislio je na novinare, prim. aut.) da ne bude kritika. Tek je početak, biće to kako treba".

Upitan šta mu se sve nije dopalo u igri "orlova", rekao je da ima dosta segmenata koje treba popraviti.

"Nismo 90 minuta bili ekipa, bilo je više lošijih momenata nego dobrih. Ne mogu sad precizno da kažem šta, tu je selektor da vidi gde smo grešili. Imamo još 15 dana do prve utakmice i mislim da će to izgledati dobro", poruka je iskusnog defanzivca.

Tadić: Ovi mečevi i služe za uigravanje...
 
Dušan Tadić, "desetka" Srbije, nije bio posebno uznemiren zbog poraza.

"Svaka prijateljska utakmica može nešto da ti donese, neku korist. Pogotovo iz poraza može da se izvuče mnogo više nego iz dobijene utakmice. Ne treba praviti nikakvu paniku, već treba u miru da nastavimo da se pripremamo za Kostariku", rekao je vezista Sautemptona.

Tadić je odrično odgovorio na pitanje da li ovakav poraz može negativno da utiče psihološki.

"Ne može, jer su ovo prijateljske utakmice koje i služe za uigravanje. Bilo je mnogo mladih igrača i sve su ovo normalne stvari", rekao je on, uz dodatak da je bilo i dobrih stvari, ali i lošijih.

''Mislim da ćemo izvući dobre pouke", dodao je Tadić.

Na pitanje kako se uklapa Sergej Milinković Savić koji nije bio u ekipi u kvalifikacijama, Tadić je odgovorio da je Sergej inteligentan dečko i da veruje da će se vrlo brzo uklopiti u tim. 

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Izvlačenje pouka

05.06.2018 10:42

Pa dokle više da izvlačite pouke? De jednom počnite da igrate i pobjeđujete. Imali ste drugu ekipu Čilea koji se nije plasirao na SP, a šta će biti kad vas uhvati u mašinu prvi tim Brazila? Dokle stalno izgovori za poraze? Promijenili ste trenera koji vas je odveo na SP, vjerovatno se opet politika umiješala u fudbal. Mislim da će ovo biti više turističko putovanje reprezentacije Srbije po Rusiji nego takmičenje za prvaka svijeta u fudbalu.

ODGOVORITE