Тест: ''Нови'' Холанђани и Италијани и само - реми!

Као да је за Мундијал: Азури и Орање у новом руху! Селекције Холандије и Италије овога пута не уигравају се за предстојеће Свјетско првенство, него за наредни циклус квалификација за ЕУРО.  Белоти све промашио, Манћини је већ у проблему! Италија ремизирала против Холандије - 1:1.

Фудбал 04.06.2018 | 23:40
Тест: ''Нови'' Холанђани и Италијани и само - реми!
Холандија и Италија навикле су своје становнике да у овом периоду, на сваке четири године, играју припремне утакмице које ће им послужити да се уиграју за Свјетско првенство...

Овога пута умјесто маштања о "богињи" за коју ће се борити 32 репрезентације у Русији, нови селектори две земље - Манћини и Куман - користили су овај ФИФА термин како би видјели на које играче могу да рачунају за сљедеће квалификације, за Европско првенство.

Било је ту много младих играча (Верди, Басели, Кристанте, Хатебор, Вилхена, Де Лихт...), али и оних искусних на које претходни селектори и нису обраћали много пажњу попут Елије или Кришита.

На крају, реми из кога ће и једни и други извући позитивне ствари, али и обратити пажњу на ситнице у одбрани које су биле "кобне" по гол: Италија - Холандија 1:1 (0:0).

Италијани су на стадиону Јувентуса повели голом Симонеа Зазе из 67. минута, али је Нејтан Акедонио реми Холанђанима у 88, пошто су домаћи остали са десеторицом на терену.Управо је поменути Доменико Кришито искључен недуго послије гола нападача Валенсије, што је уједно био и први картон на мечу - одмах директан црвени.

Уклизао је доскорашњи бек Зенита на Бабела који је "продирао" ка голу Перина, а арбитар Безбородов одлучио је да га оштро казни за тај прекршај пошто је био посљедњи играч одбране.

Холандија је заиграла боље након тог момента и искористила бројчану предност када се штопер Борнмута изванредно нашао у казненом простору, остао сам као дух на пет метара, и лако савладао вјероватно новог чувара мреже Јувентуса - Перина.



Селекторска авантура Роберта Манћинија на клупи Италије није почела по укусу разочаране нације. Пораз од Француске пре неколико дана је можда био и очекиван, али публика у Торину се надала да ће бар против Холандије моћи да зацели свеже мундијалске ране. Није вредело. На крају за Италијане мршавих 1:1.

Моћи ће Роберто Манћини да каже како је надиграо Лале, али биће му то слаба утеха. Јесу Италијани у првом полувремену надиграли некадашњег вицешампиона света, али... Своје вече дефинитивно није имао Белоти.Нападач Торина је буквално промашио све. На путу његовој голгетерској срећи нашао се сјајни голман Холанђана Силесен.

Манћини је посложио екипу у формацију 4-3-2-1. Иза истуреног Белотија деловали су Инсиње и Верди. Осим завршнице све остало је било пристојно.

Италија је повела поготком Симонеа Зазе у 67.минуту. Био је то класичан италијански гол, али и тренутак демонстрације Зазиног осећаја.

Због великог броја измена утакмица је изгубила на интензитету. Искористили су то Холанђани који су после црвеног картона Кришита имали играча више. Шокирали су стадион у Торину поготком Акеа у 88.минуту.

ИТАЛИЈА: Перин - Кришито, Ромањоли, Ругани, Запакоста - Бонавентура, Жоржињо, Кристанте - Инсиње, Верди и Белоти.

Играли су још: Басели, Бонући, Кијеза, Де Шиљо, Пелегрини и Заза.

ХОЛАНДИЈА: Силесен - Вилхена, Блинд, Ван Дајк, Де Лихт, Хатебур - Вајналдум, Де Рон, Вормер - Депај и Бабел.

Играли су још: Аке, Бергуис, Елија, Јанмат, Промес и Вегхорст.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар