Test: ''Novi'' Holanđani i Italijani i samo - remi!

Kao da je za Mundijal: Azuri i Oranje u novom ruhu! Selekcije Holandije i Italije ovoga puta ne uigravaju se za predstojeće Svjetsko prvenstvo, nego za naredni ciklus kvalifikacija za EURO.  Beloti sve promašio, Manćini je već u problemu! Italija remizirala protiv Holandije - 1:1.

Fudbal 04.06.2018 | 23:40
Test: ''Novi'' Holanđani i Italijani i samo - remi!
Holandija i Italija navikle su svoje stanovnike da u ovom periodu, na svake četiri godine, igraju pripremne utakmice koje će im poslužiti da se uigraju za Svjetsko prvenstvo...

Ovoga puta umjesto maštanja o "boginji" za koju će se boriti 32 reprezentacije u Rusiji, novi selektori dve zemlje - Manćini i Kuman - koristili su ovaj FIFA termin kako bi vidjeli na koje igrače mogu da računaju za sljedeće kvalifikacije, za Evropsko prvenstvo.

Bilo je tu mnogo mladih igrača (Verdi, Baseli, Kristante, Hatebor, Vilhena, De Liht...), ali i onih iskusnih na koje prethodni selektori i nisu obraćali mnogo pažnju poput Elije ili Krišita.

Na kraju, remi iz koga će i jedni i drugi izvući pozitivne stvari, ali i obratiti pažnju na sitnice u odbrani koje su bile "kobne" po gol: Italija - Holandija 1:1 (0:0).

Italijani su na stadionu Juventusa poveli golom Simonea Zaze iz 67. minuta, ali je Nejtan Akedonio remi Holanđanima u 88, pošto su domaći ostali sa desetoricom na terenu.Upravo je pomenuti Domeniko Krišito isključen nedugo poslije gola napadača Valensije, što je ujedno bio i prvi karton na meču - odmah direktan crveni.

Uklizao je doskorašnji bek Zenita na Babela koji je "prodirao" ka golu Perina, a arbitar Bezborodov odlučio je da ga oštro kazni za taj prekršaj pošto je bio posljednji igrač odbrane.

Holandija je zaigrala bolje nakon tog momenta i iskoristila brojčanu prednost kada se štoper Bornmuta izvanredno našao u kaznenom prostoru, ostao sam kao duh na pet metara, i lako savladao vjerovatno novog čuvara mreže Juventusa - Perina.



Selektorska avantura Roberta Manćinija na klupi Italije nije počela po ukusu razočarane nacije. Poraz od Francuske pre nekoliko dana je možda bio i očekivan, ali publika u Torinu se nadala da će bar protiv Holandije moći da zaceli sveže mundijalske rane. Nije vredelo. Na kraju za Italijane mršavih 1:1.

Moći će Roberto Manćini da kaže kako je nadigrao Lale, ali biće mu to slaba uteha. Jesu Italijani u prvom poluvremenu nadigrali nekadašnjeg vicešampiona sveta, ali... Svoje veče definitivno nije imao Beloti.Napadač Torina je bukvalno promašio sve. Na putu njegovoj golgeterskoj sreći našao se sjajni golman Holanđana Silesen.

Manćini je posložio ekipu u formaciju 4-3-2-1. Iza isturenog Belotija delovali su Insinje i Verdi. Osim završnice sve ostalo je bilo pristojno.

Italija je povela pogotkom Simonea Zaze u 67.minutu. Bio je to klasičan italijanski gol, ali i trenutak demonstracije Zazinog osećaja.

Zbog velikog broja izmena utakmica je izgubila na intenzitetu. Iskoristili su to Holanđani koji su posle crvenog kartona Krišita imali igrača više. Šokirali su stadion u Torinu pogotkom Akea u 88.minutu.

ITALIJA: Perin - Krišito, Romanjoli, Rugani, Zapakosta - Bonaventura, Žoržinjo, Kristante - Insinje, Verdi i Beloti.

Igrali su još: Baseli, Bonući, Kijeza, De Šiljo, Pelegrini i Zaza.

HOLANDIJA: Silesen - Vilhena, Blind, Van Dajk, De Liht, Hatebur - Vajnaldum, De Ron, Vormer - Depaj i Babel.

Igrali su još: Ake, Berguis, Elija, Janmat, Promes i Veghorst.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar