Поручио: Турска против одлагања

Турска неће прихватити претње у вези са њеним набавкама одбамбених система, изјавио је данас шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу на конференцији за новинаре у Вашингтону, алудирајући на план Анкаре да купи одбрамбени систем С-400 од Русије.

Свијет 04.06.2018 | 21:07
Поручио: Турска против одлагања
Чавушоглу, који се данас састао с америчким колегом Мајком Помпеом, нагласио је да неће бити одлагања или отказивања куповине авиона Ф-35 од САД.

Чавушоглу је додао да је с Помпеом разговарао и о америчким тарифама на челик и алуминијум, као и о одређивању "мапе пута" како би се обезбиједио сиријски град Манбиџ, преноси Ројтерс.

Претходно су две стране саопштиле, после састанка турског и америчког министра спољних послова у Вашингтону, да су Турска и САД усвојиле "мапу пута" за Манбиџ, у северној Сирији, и истакле заједничку посвећеност примени тог плана.

Чавушоглу и Помпео разговарали су и о будућој сарадњи у Сирији и корацима које треба предузети како би се обезбедила стабилност и безбедност у Манбиџу, наводи се у заједничком саопштењу, преноси Ројтерс.

Два министра су се сагласила о одржавању даљих састанака како би се ријешила тренутна билатерална питања, саопштивши да савезнице НАТО остају посвећене рјешавању заједничких разлога за забринутост "у духу савезничког партнерства".

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво царе

04.06.2018 21:04

Најјаца сила.Небеска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гонг

05.06.2018 06:58

Треба само проширити тј примити нове чланице у Евроазијски економски савез па ће Америка подићи ручну кочницу. Ничија није до зоре горила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.06.2018 14:49

Турци - инфлација вам 20% тренутно. Валута у паду ! Турска Лира јок. Злато или Еуро ? Одлуци Султане куда иде твоја визија.

ОДГОВОРИТЕ