Poručio: Turska protiv odlaganja

Turska neće prihvatiti pretnje u vezi sa njenim nabavkama odbambenih sistema, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu na konferenciji za novinare u Vašingtonu, aludirajući na plan Ankare da kupi odbrambeni sistem S-400 od Rusije.

Svijet 04.06.2018 | 21:07
Poručio: Turska protiv odlaganja
Čavušoglu, koji se danas sastao s američkim kolegom Majkom Pompeom, naglasio je da neće biti odlaganja ili otkazivanja kupovine aviona F-35 od SAD.

Čavušoglu je dodao da je s Pompeom razgovarao i o američkim tarifama na čelik i aluminijum, kao i o određivanju "mape puta" kako bi se obezbijedio sirijski grad Manbidž, prenosi Rojters.

Prethodno su dve strane saopštile, posle sastanka turskog i američkog ministra spoljnih poslova u Vašingtonu, da su Turska i SAD usvojile "mapu puta" za Manbidž, u severnoj Siriji, i istakle zajedničku posvećenost primeni tog plana.

Čavušoglu i Pompeo razgovarali su i o budućoj saradnji u Siriji i koracima koje treba preduzeti kako bi se obezbedila stabilnost i bezbednost u Manbidžu, navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi Rojters.

Dva ministra su se saglasila o održavanju daljih sastanaka kako bi se riješila trenutna bilateralna pitanja, saopštivši da saveznice NATO ostaju posvećene rješavanju zajedničkih razloga za zabrinutost "u duhu savezničkog partnerstva".

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bravo care

04.06.2018 21:04

Najjaca sila.Nebeska.

ODGOVORITE
Name

gong

05.06.2018 06:58

Treba samo proširiti tj primiti nove članice u Evroazijski ekonomski savez pa će Amerika podići ručnu kočnicu. Ničija nije do zore gorila.

ODGOVORITE
Name

E

05.06.2018 14:49

Turci - inflacija vam 20% trenutno. Valuta u padu ! Turska Lira jok. Zlato ili Euro ? Odluci Sultane kuda ide tvoja vizija.

ODGOVORITE