Обрадовић: Неки играчи се нису ни јавили...!

Селектор рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да се прихватио посла да води мушки национални тим јер му је то дужност и обавеза, за разлику од неких играча.

Остали спортови 05.06.2018 | 10:30
Обрадовић: Неки играчи се нису ни јавили...!
Селектор женске рукометне репрезентације водиће рукометаше Србије у утакмицама с Португалом 10. и 14. јуна у оквиру баража за Светско првенство које ће се наредног јануара одржати у Немачкој и Данској.

Обрадовић се прихватио незахвалног посла јер сматра да му је то дужност и обавеза, али да поједини играчи не осећају исто.

"Прихватио сам се тога јер ми је то дужност и обавеза за разлику од неких играча. Неки су отказали у петак, попут Петра Ђорђића. Причали смо пре месец дана, опоравио се од повреде, међутим, сада је одустао. Разлози нису битни, нису убедљиви. Има неких играча који се нису ни јавили. Ако је то моја обавеза, онда је и њихова обавеза да помогну у тешкој ситуацији за мушки рукомет. Не смемо да дозволимо да испаднемо у претквалификације, то је практично Ц група светског рукомета", навео је селектор Србије.

Обрадовић је навео да је дуго чекао да се неки играчи "јаве на телефон, да одговоре на поруку" и да то нису урадили.

"Представио сам се, рекао сам ко сам, шта сам, нису нашли за сходно ни да се јаве. Свака част Петру Ненадићу. Рекао ми је: 'Љубо, захваљујем се на позиву, желео сам са вама да радим, али после свих збивања, не могу више'. То поштујем, то се зове коректан однос. Да се неко јави, каже - могу, нећу, хоћу. Говоримо истим језиком. Штета је што тако момци размишљају. И за њих је неко радио пре да би они ишли на Светска првенства, да би и они направили добре уговоре. Зато је и то била њихова обавеза, да неким новим момцима олакшају излазак на велику сцену. Нема право нико ко је способан да каже нећу и не могу. Свестан сам да ће се свалити на мене у случају неуспеха. Не желим о томе да размишљам. Убеђен сам да ћемо проћи", додао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да, и поред свега, с оптимизмом дочекује утакмице против Португала у баражу.

"С оптимизмом улазим у бараж утакмице. Улазим с правим момцима, са храбрим момцима, који ће да извуку те две утакмице. Овом приликом им се захваљујем што су се одазвали, што су прави Срби у тешком тренутку".

Обрадовић је дуго радио у Португалу, освојио је седам титула државног шампиона на клупама Беленсеса и Порта.

"Познавајући наш квалитет, менталитет, морање, ако хоћете, и инат, верујем у мој тим. Јако добро познајем Португалце, девет момака је стасало уз мене док сам био тренер у Порту. Можемо да направимо противтежу њиховом стилу игре и да одговорима на неке њихове задатке", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да одустајања нема и да екипа има само један задатак, а то је пласман на СП.

"Проблем календара остаје, с обзиром да ћемо због утакмица играних у недељу имати пар кашњења играча. Апелујем на то да се утакмице пред репрезентативна окупљања играју раније, како бисмо барем тих недељу дана имали играче на време, али мало ко то чује. Надам се да ће сви момци бити здрави. Разговарао сам са свима појединачно. Имаћемо и пуно састанака. Очекујем да свако уради оно што од њега будем захтевао", рекао је Обрадовић.

Селектор Србије је навео да Португал има озбиљну репрезентацију, али да верује да његова екипа има "нешто чвршћи карактер".

"Када се мора, онда се мора. Убеђен сам да ће ови момци који су ту изнети то на прави начин".

Репрезентација Србије, која се у недељу окупила у Београду, тренираће у Нишу до првог дуела са Португалом, 10. јуна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар