Египћани за СП: И Салах је на списку!

Фудбалер Ливерпула Мохамед Салах налази се на списку од 23 играча Египта за предстојеће Светско првенство, упркос повреди рамена.  Салах иде на СП, али пропушта почетак! Најбољи египатски фудбалер Мохамед Салах уврштен је на списак репрезентације за Мундијал у Русији, упркос повреди рамена.

Фудбал 05.06.2018 | 08:15
Египћани за СП: И Салах је на списку!
Салах се саиграчима из националног тима неће придружити до 9. јуна пошто ће се до тада опорављати од повреде, саопштио је Фудбалски савез Египта.

Један од најбољих фудбалера ове године повреду је задобио у финалу Лиге шампиона, када је штопер Реал Мадрида Серхио Рамос несмотрено стартовао и повукао га за раме.

Нападач Ливерпула Мохамед Салах на коначном је списку репрезентације Египта за шампионат света, на коме ће "фараони" учествовати први пут од 1990. године.

Салах је 26. маја повредио раме у финалној утакмици Лиге шампиона против Реал Мадрида и од тада траје нагађање да ли ће моћи да наступи на Мундијалу.

Процена је да ће скоро сигурно пропустити први меч на СП, против Уругваја 15. јуна, неизвестан је за сусрет са Русијом, а нема дилеме да ће бити спреман за Саудијску Арабију 25. јуна.

Занимљиво је да се Салах опоравља у Шпанији и да ће се прикључити екипи тек у суботу.

Египћанин је у тек завршеној сезони био први стрелац Ливерпула са 44 гола (од тога 32 у Премијер лиги и 11 у Лиги шампиона), а проглашен је и за најбољег фудбалера енглеског првенства.

Египат први меч на Мундијалу игра против Уругваја 15. јуна.

У групи А су још домаћин Русија и Саудијска Арабија.

Голмани: Есам Ел-Хадари (Ал Тавун), Мохамед Ел-Шенави (Ал Ахли), Шериф Екрами (Ал Ахли).

Одбрана: Ахмед Фатхи (Ал Ахли), Сад Самир (Ал Ахли), Ајман Ашраф (Ал Ахли), Мохамед Абдел Шафи (Ал Ахли), Ахмед Хегази (ВБА), Али Габр (Замалек), Ахмед Елмохамади (Астон Вила), Омар Габер (ЛАФЦ), Махмуд Хамди Ел-Венш (Замалек).

Средина: Тарек Хамед (Замалек), Махмуд Абдел-Разик Шикабала (Замалек), Абдалах Ел-Саид (Ал Ахли), Сам Морси (Виган), Мохамед Елнени (Арсенал), Рамадан Собхи (Стоук), Махмуд Трезеге (Касимпаса), Амр Варда (ПАОК), Мохамед Салах (Ливерпул).

Напад: Марван Мохсен (Ал Ахли), Махмуд Кахраба (Замалек).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар