Egipćani za SP: I Salah je na spisku!

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah nalazi se na spisku od 23 igrača Egipta za predstojeće Svetsko prvenstvo, uprkos povredi ramena.  Salah ide na SP, ali propušta početak! Najbolji egipatski fudbaler Mohamed Salah uvršten je na spisak reprezentacije za Mundijal u Rusiji, uprkos povredi ramena.

Fudbal 05.06.2018 | 08:15
Egipćani za SP: I Salah je na spisku!
Salah se saigračima iz nacionalnog tima neće pridružiti do 9. juna pošto će se do tada oporavljati od povrede, saopštio je Fudbalski savez Egipta.

Jedan od najboljih fudbalera ove godine povredu je zadobio u finalu Lige šampiona, kada je štoper Real Madrida Serhio Ramos nesmotreno startovao i povukao ga za rame.

Napadač Liverpula Mohamed Salah na konačnom je spisku reprezentacije Egipta za šampionat sveta, na kome će "faraoni" učestvovati prvi put od 1990. godine.

Salah je 26. maja povredio rame u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida i od tada traje nagađanje da li će moći da nastupi na Mundijalu.

Procena je da će skoro sigurno propustiti prvi meč na SP, protiv Urugvaja 15. juna, neizvestan je za susret sa Rusijom, a nema dileme da će biti spreman za Saudijsku Arabiju 25. juna.

Zanimljivo je da se Salah oporavlja u Španiji i da će se priključiti ekipi tek u subotu.

Egipćanin je u tek završenoj sezoni bio prvi strelac Liverpula sa 44 gola (od toga 32 u Premijer ligi i 11 u Ligi šampiona), a proglašen je i za najboljeg fudbalera engleskog prvenstva.

Egipat prvi meč na Mundijalu igra protiv Urugvaja 15. juna.

U grupi A su još domaćin Rusija i Saudijska Arabija.

Golmani: Esam El-Hadari (Al Tavun), Mohamed El-Šenavi (Al Ahli), Šerif Ekrami (Al Ahli).

Odbrana: Ahmed Fathi (Al Ahli), Sad Samir (Al Ahli), Ajman Ašraf (Al Ahli), Mohamed Abdel Šafi (Al Ahli), Ahmed Hegazi (VBA), Ali Gabr (Zamalek), Ahmed Elmohamadi (Aston Vila), Omar Gaber (LAFC), Mahmud Hamdi El-Venš (Zamalek).

Sredina: Tarek Hamed (Zamalek), Mahmud Abdel-Razik Šikabala (Zamalek), Abdalah El-Said (Al Ahli), Sam Morsi (Vigan), Mohamed Elneni (Arsenal), Ramadan Sobhi (Stouk), Mahmud Trezege (Kasimpasa), Amr Varda (PAOK), Mohamed Salah (Liverpul).

Napad: Marvan Mohsen (Al Ahli), Mahmud Kahraba (Zamalek).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar