Далић изабрао Хрвате за СП...

Модрић, Ракитић и Манџукић предводе Хрватску! Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић објавио је коначан списак од 23 играча које ће водити на Светско првенство у Русији.

Фудбал 04.06.2018 | 20:45
Далић изабрао Хрвате за СП...
Са списка путника за Русију отпао је фудбалер Брижа, 24-годишњи Матеј Митровић.

Бивши играч Ријеке због повреде није играо за Бриж од 19. априла, па је и то пресудило у Далићевој дилеми измедју Митровића и штопера Салцбурга Дује Ћалете Цара.

"Пуно сам размишљао о овоме, а од првог дана рекао сам да ће отпасти један штопер и остао сам при томе. Ово је мој избор и ја при томе стојим", казао је Далић новинарима у Опатији, преноси Хина.

После пријатељске утакмице са Бразилом у Ливерпулу селектор Хрватске Златко Далић саопштио је ко је прекобројни путник за Светско првенство у Русији.

Он је против Нејмара и дружине на располгању имао 24 фудбалера, а након што је обавио последњи тест одлучио је да на Мундијал неће ићи Матеј Митровић, фудбалер Бешикташа, који је сезону провео на позајмици у Клубу Бриж.

"Ово ми је била најтежа одлука, и жао ми је што морам да отпишем једног играча. Од првог дана сам рекао да је један штопер вишка и при томе сам остао", поручио је Далић.

Он се двоумио између Митровића и Дује Ћалете-Цара, али већ на утакмици са Бразилцима могла је да се наслути коначна одлука хрватског селектора. Дебитант Ћалета-Цар добио је прилику на Енфилду, док је Митровић одгледао утакмицу са клупе.

Далић је напоменуо да Митровића није отписао скроз, већ да ће он бити прва замена уколико неки од играча не буде могао да отпутује за Русију.

"Верујем у своје играче и што год да се догоди ја ћу бити одговоран. Миран сам, концентрисан и сталожен", навео је Далић после саопштавања коначно пописа играча за Мундијал у Русији.

Хрватска ће до поласка на Светско првенство имати још једну проверу, против Сенегала 8. јуна у Осијеку.

Хрватска ће на Светском првенству игрти у групи са Аргентином, Исландом и Нигеријом.

По правилима Фифа, 4. јун је последњи дан за објављивање коначног списка, а након тога могућа је замена повређених играча до 24 сата пре прве утакмице.

На списку су: Данијел Субашић (Монако), Ловре Калинић (Гент), Доминик Ливаковић (Динамо).

Одбрана: Ведран Ћорлука (Локомотива), Домагој Вида (Бешикташ), Иван Стринић (Сампдориа), Дејан Ловрен (Ливерпул), Шиме Врсаљко (Атлетико Мадрид), Јосип Пиварић (Динамо Кијев), Тин Једвај (Бајер Леверкузен), Дује Ћалета-Цар (Салцбург).

Везни ред: Лука Модрић (Реал Мадрид), Иван Ракитић (Барселона), Матео Ковачић (Реал Мадрид), Милан Бадељ (Фиорентина), Марцело Брозовић (Интер), Филип Брадарић (Ријека).

Напад: Марио Манџукић (Јувентус), Иван Перишић (Интер), Никола Калинић (Милан), Андреј Крамарић (Хофенхајм), Марко Пјаца (Шачке, Анте Ребић (Ајнтрахт).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар