Dalić izabrao Hrvate za SP...

Modrić, Rakitić i Mandžukić predvode Hrvatsku! Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je konačan spisak od 23 igrača koje će voditi na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Fudbal 04.06.2018 | 20:45
Dalić izabrao Hrvate za SP...
Sa spiska putnika za Rusiju otpao je fudbaler Briža, 24-godišnji Matej Mitrović.

Bivši igrač Rijeke zbog povrede nije igrao za Briž od 19. aprila, pa je i to presudilo u Dalićevoj dilemi izmedju Mitrovića i štopera Salcburga Duje Ćalete Cara.

"Puno sam razmišljao o ovome, a od prvog dana rekao sam da će otpasti jedan štoper i ostao sam pri tome. Ovo je moj izbor i ja pri tome stojim", kazao je Dalić novinarima u Opatiji, prenosi Hina.

Posle prijateljske utakmice sa Brazilom u Liverpulu selektor Hrvatske Zlatko Dalić saopštio je ko je prekobrojni putnik za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

On je protiv Nejmara i družine na raspolganju imao 24 fudbalera, a nakon što je obavio poslednji test odlučio je da na Mundijal neće ići Matej Mitrović, fudbaler Bešiktaša, koji je sezonu proveo na pozajmici u Klubu Briž.

"Ovo mi je bila najteža odluka, i žao mi je što moram da otpišem jednog igrača. Od prvog dana sam rekao da je jedan štoper viška i pri tome sam ostao", poručio je Dalić.

On se dvoumio između Mitrovića i Duje Ćalete-Cara, ali već na utakmici sa Brazilcima mogla je da se nasluti konačna odluka hrvatskog selektora. Debitant Ćaleta-Car dobio je priliku na Enfildu, dok je Mitrović odgledao utakmicu sa klupe.

Dalić je napomenuo da Mitrovića nije otpisao skroz, već da će on biti prva zamena ukoliko neki od igrača ne bude mogao da otputuje za Rusiju.

"Verujem u svoje igrače i što god da se dogodi ja ću biti odgovoran. Miran sam, koncentrisan i staložen", naveo je Dalić posle saopštavanja konačno popisa igrača za Mundijal u Rusiji.

Hrvatska će do polaska na Svetsko prvenstvo imati još jednu proveru, protiv Senegala 8. juna u Osijeku.

Hrvatska će na Svetskom prvenstvu igrti u grupi sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Po pravilima Fifa, 4. jun je poslednji dan za objavljivanje konačnog spiska, a nakon toga moguća je zamena povređenih igrača do 24 sata pre prve utakmice.

Na spisku su: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo).

Odbrana: Vedran Ćorluka (Lokomotiva), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpul), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bajer Leverkuzen), Duje Ćaleta-Car (Salcburg).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka).

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Marko Pjaca (Šačke, Ante Rebić (Ajntraht).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar