Дутерте поново изазвао скандал

Председник Филипина Родирго Дутерте пољубио је у уста жену на једном скупу у Јужној Кореји, због чега је наишао на осуду јавности, пише ББЦ.

Свијет 04.06.2018 | 15:55
Дутерте поново изазвао скандал
Дутерте је на јавном скупу у Сеулу пред гомилом људи, позвао жену из публике да узме бесплатан примерак књиге и тада је пред свима пољубио.

Како се наводи, Дутерте је за тај чин добио аплауз од публике коју су углавном чинили филипински радници.

Са друге стране, филипинска група за заштиту женских права „Габријела“ председника Дутертеа назвала театралним и мизогиним. Осуде је добио и на друштвеним мрежама.

Жена коју је Дутерте пољубио истиче да је била узбуђена и срећна када је изашала на бину, али и да "нема ништа лоше у једном пољупцу".

Први човек Филипина и пре је имао сличне испаде према женама.

Подсећамо, Дутерте је од како је постао председник више пута узнемирио светску јавност изјавама. На пример, у изборној кампањи изјављивао је да ће потпуно укинути наркоманију и корупцију у земљи, када је позвао грађане да слободно убијају оне који користе дрогу.

Осим тога, више пута је жестоко критиковао САД и западне земље.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Легенда

04.06.2018 15:47

Легенда.Тај је Ал Каиду слистио за десет дана.А нарко дилере за 20 дана.И поред стране подрске тим пацовима.А кад су завапили неки странци за људским правима поруцио им је бацицу вас крокодилима.Нацисто легенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осветник

04.06.2018 16:24

Е тако се то ради кратко али јебитацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зезе

04.06.2018 18:16

Наравно...засто постовати нарко дилере, убице и терористе? Нема прице ни преговора...по кратком поступку! Ко хоце да их брани нека изволи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За зазе

06.06.2018 22:03

Тако је царе.