Duterte ponovo izazvao skandal

Predsednik Filipina Rodirgo Duterte poljubio je u usta ženu na jednom skupu u Južnoj Koreji, zbog čega je naišao na osudu javnosti, piše BBC.

Svijet 04.06.2018 | 15:55
Duterte ponovo izazvao skandal
Duterte je na javnom skupu u Seulu pred gomilom ljudi, pozvao ženu iz publike da uzme besplatan primerak knjige i tada je pred svima poljubio.

Kako se navodi, Duterte je za taj čin dobio aplauz od publike koju su uglavnom činili filipinski radnici.

Sa druge strane, filipinska grupa za zaštitu ženskih prava „Gabrijela“ predsednika Dutertea nazvala teatralnim i mizoginim. Osude je dobio i na društvenim mrežama.

Žena koju je Duterte poljubio ističe da je bila uzbuđena i srećna kada je izašala na binu, ali i da "nema ništa loše u jednom poljupcu".

Prvi čovek Filipina i pre je imao slične ispade prema ženama.

Podsećamo, Duterte je od kako je postao predsednik više puta uznemirio svetsku javnost izjavama. Na primer, u izbornoj kampanji izjavljivao je da će potpuno ukinuti narkomaniju i korupciju u zemlji, kada je pozvao građane da slobodno ubijaju one koji koriste drogu.

Osim toga, više puta je žestoko kritikovao SAD i zapadne zemlje.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Legenda

04.06.2018 15:47

Legenda.Taj je Al Kaidu slistio za deset dana.A narko dilere za 20 dana.I pored strane podrske tim pacovima.A kad su zavapili neki stranci za ljudskim pravima porucio im je bacicu vas krokodilima.Nacisto legenda.

ODGOVORITE
Name

Osvetnik

04.06.2018 16:24

E tako se to radi kratko ali jebitacno.

ODGOVORITE
Name

Zeze

04.06.2018 18:16

Naravno...zasto postovati narko dilere, ubice i teroriste? Nema price ni pregovora...po kratkom postupku! Ko hoce da ih brani neka izvoli...

ODGOVORITE
Name

Za zaze

06.06.2018 22:03

Tako je care.