Ево и свих ''Ђавола'' за СП...

Мартинес изабрао – 'паклен' састав Белгије за СП! Роберто Мартинес саопштио је коначну листу од 23 играча који ће представљати Белгију на Светском првенству у Русији.  Списак Белгије: Бентеке не иде, Јанузај - да! Селектор Роберто Мартинез направио неколико изненађења. . .

Фудбал 04.06.2018 | 20:15
Ево и свих ''Ђавола'' за СП...
Са проширеног списка отпали су голман Мац Селс, Кристијан Кабаселе, Лоран Симан, Џордан Лукаку и Кристијан Бентеке.

Мартинес је требало да првобитни списак од 28 играча скрати на 23, али је уместо тога саопштио имена 24 фудбалера, укључујући и Комапнија који је на пријатељској утакмици против Португала у суботу повредио препоне.

Репрезентација Белгије у Русију иде са само два изразита "шпиц" нападача.

Селектор Роберто Мартинез одлучио је да то буду Ромелу Лукаку (Манчестер јунајтед) и Миши Батшуаји (Челси), који се на време опоравио од повреде лигамената, док је са списка путника, помало и неочекивано, "прецртан" Кристијан Бентеке (Кристал Палас).

Поред њих ће у неким комбинацијама за место у врху напада конкурисати и Дрис Мертенс, а прекобројни су били и Селс (Њукасл), Кабасел (Вотфорд) и Џордан Лукаку (Лацио).

И поред повреда двојице искусних штопера Томаса Фермалена (Барселона) и Венсана Компанија (Манчестер сити), који је напустио последњи припремни сусрет против Португала, Мартинез је одлучио да их уврсти на коначни списак, али уколико се не опораве - спремна је замена.

На "стенд-бају" ће бити Лоран Симан (Монтреал), а "измену" је могуће урадити 24 сата пред први меч на Светском првенству...

Претходно је изненађење било што на списку нема Рађе Најнголана (Рома), док је Мартинез одлучио да на Мундијал води Насера Шадлија (тек пет мечева за ВБА у Премијер лиги), односно Аднана Јанузаја (који је имао просечну сезону у Реал Сосиједаду).

Занимљиво, то је младом фудбалеру (23) већ друго учешће на СП.

Састав Белгије за Мундијал изгледа овако: 

Голмани: Коен Кастелс, Тибо Куртоа, Симон Мињоле. 

Одбрана: Дедрик Бојата, Тоби Алдервирелд, Томас Вермален, Јан Вертонген, Леандер, Дендонкер, Венсан Компани, Томас Муније. 

Средина терена: Насер Чадли, Торган Азар, Еден Азар, Марун Фелаини, Аднан Јанузај, Муса Дембеле, Јури Тилеманс, Аксел Витсел, Кевин де Брујне. 

Напад: Јаник Караско, Ромелу Лукаку, Дрис Мертенс, Миши Батшуаији. 

Белгија ће на Мундијалу у Русији играти у групи Г са репрезентацијама Панаме, Туниса и Енглеске. Светско првенство на програму је од 14. јуна до 15. јула.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар