Evo i svih ''Đavola'' za SP...

Martines izabrao – 'paklen' sastav Belgije za SP! Roberto Martines saopštio je konačnu listu od 23 igrača koji će predstavljati Belgiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji.  Spisak Belgije: Benteke ne ide, Januzaj - da! Selektor Roberto Martinez napravio nekoliko iznenađenja. . .

Fudbal 04.06.2018 | 20:15
Evo i svih ''Đavola'' za SP...
Sa proširenog spiska otpali su golman Mac Sels, Kristijan Kabasele, Loran Siman, Džordan Lukaku i Kristijan Benteke.

Martines je trebalo da prvobitni spisak od 28 igrača skrati na 23, ali je umesto toga saopštio imena 24 fudbalera, uključujući i Komapnija koji je na prijateljskoj utakmici protiv Portugala u subotu povredio prepone.

Reprezentacija Belgije u Rusiju ide sa samo dva izrazita "špic" napadača.

Selektor Roberto Martinez odlučio je da to budu Romelu Lukaku (Mančester junajted) i Miši Batšuaji (Čelsi), koji se na vreme oporavio od povrede ligamenata, dok je sa spiska putnika, pomalo i neočekivano, "precrtan" Kristijan Benteke (Kristal Palas).

Pored njih će u nekim kombinacijama za mesto u vrhu napada konkurisati i Dris Mertens, a prekobrojni su bili i Sels (Njukasl), Kabasel (Votford) i Džordan Lukaku (Lacio).

I pored povreda dvojice iskusnih štopera Tomasa Fermalena (Barselona) i Vensana Kompanija (Mančester siti), koji je napustio poslednji pripremni susret protiv Portugala, Martinez je odlučio da ih uvrsti na konačni spisak, ali ukoliko se ne oporave - spremna je zamena.

Na "stend-baju" će biti Loran Siman (Montreal), a "izmenu" je moguće uraditi 24 sata pred prvi meč na Svetskom prvenstvu...

Prethodno je iznenađenje bilo što na spisku nema Rađe Najngolana (Roma), dok je Martinez odlučio da na Mundijal vodi Nasera Šadlija (tek pet mečeva za VBA u Premijer ligi), odnosno Adnana Januzaja (koji je imao prosečnu sezonu u Real Sosijedadu).

Zanimljivo, to je mladom fudbaleru (23) već drugo učešće na SP.

Sastav Belgije za Mundijal izgleda ovako: 

Golmani: Koen Kastels, Tibo Kurtoa, Simon Minjole. 

Odbrana: Dedrik Bojata, Tobi Aldervireld, Tomas Vermalen, Jan Vertongen, Leander, Dendonker, Vensan Kompani, Tomas Munije. 

Sredina terena: Naser Čadli, Torgan Azar, Eden Azar, Marun Felaini, Adnan Januzaj, Musa Dembele, Juri Tilemans, Aksel Vitsel, Kevin de Brujne. 

Napad: Janik Karasko, Romelu Lukaku, Dris Mertens, Miši Batšuaiji. 

Belgija će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi G sa reprezentacijama Paname, Tunisa i Engleske. Svetsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 15. jula.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar