Лев шокирао јавност - Сане отпао са списка за СП!

Селектор немачке репрезентације Јоаким Лев изненадио је списком за Светско првенство у Русији изостављањем фудбалера Манчестер Ситија Лироја Санеа.  Лев "прецртао" Санеа, води 13 дебитаната! Селектор Немачке саопштио је коју четворицу играча неће водити на Светско првенство. Крило Манчестер ситија је најзвучнија "жртва".

Фудбал 04.06.2018 | 19:45
Лев шокирао јавност - Сане отпао са списка за СП!
Поред једног од кључних играча Ситија у освајању титуле енглеске Премијер лиге, Лев је са ширег списка "прецртао" голмана Бајер Леверкузена Бернда Лена, његовог саиграча Џонатана Таха и нападача Фрајбурга Нилса Петерсена.

Сане је отпао јер су предност добили Јулијан Дракслер, Марко Ројс, Јулијан Брант и Леон Горецка. 

Лирој Сане, један од најталентованијих фудбалера Европе и стандардни првотимац Манчестер ситија, није у коначном саставу репрезентације Немачке за предстојећи Мундијал у Русији.

Селектор Јоаким Лев одлучио је да на шампионат света не иду ни голман Бајера из Леверкузена Бернд Лено, дефанзивац истог клуба Јонатан Тах и нападач Фрајбурга Нилс Петерсен.

"Сигурно је да за селектора има и лакших дана од оног када четворицу играча треба да пошаље кући. То су четворица која су својим играма заслужила место на ширем списку, разговарао сам са њима и природно је да су били веома разочарани", изјавио је Лев, чија екипа је потенцијални противник Србије у осмини финала.

Голман Мануел Нојер се опоравио после осмомесечне паузе и спреман је да заузме место међу стативама, а занимљиво је да се у екипи налази чак 13 играча којима ће ово бити први Мундијал у каријери.

У ту групу спада и Марко Ројс, који на претходна два велика такмичења није учествовао због повреда.

Од шампиона света из Бразила 2014. ту су Нојер, Хумелс, Боатенг, Кедира, Крос, Озил, Милер и мало коришћени Горецка, док је ветеран Марио Гомез играо у Јужној Африци 2010. године. 

Ту је Марко Ројс, осакаћен повредама. Ту је и Јулијан Дракслер, није се наиграо у пари Сен Жермену ове сезоне. У Русију иде и Јулијан Брант, одличан фудбалер али ипак много мање име. Али Светско првенство, на опште изненађење, неће видети Лерој Сане! Селектор Јоахим Лев шокирао је фудбалску планету одлучивши да на Мундијал неће водити аса Манчестер Ситија.

За већину љубитеља фудбала потпуно невероватна одлука имајући у виду да је Сане одиграо најбољу сезону у каријери. Освојио је титулу са Ситијем, постигао 10 голова, наместио 15, све скупа оставио сјајан утисак, али... Изгледа се у Немачкој и те како цене и старе заслуге, а ту неки други играчи имају предност.

“Била је то врло тешка одлука, бирао сам између њега и Јулијана Бранта. Одлучио сам се за Бранта. Дракслер, Ројс и Милер су закуцани. Лерој је огроман таленат, али на репрезентативним утакмицама није се још доказао“, правдао је свој избор Лев.

Поред Санеа, отпали су и Бернд Лено (предност добио Кевин Трап), Џонатан Та (остао Матијас Гинтер), Нилс Петерсен (преживео Марио Гомез). Али нико, ама баш нико није очекивао да на списку путника за Мундијал неће бити Сане.

Обожаваоци Јоахима Лева браниће га на разне начине. Тврдњама да је Брант дефанзивно користнији, да је флексибилнији играч који може да се користи на више начина. Али општи је утисак да Брантједноставно није тај калибар. Међутим, чињеница је и да Сане у националном тиму није пружао игре на какве нас је навикао у Ситију. На последње три или четири припремне утакмице није се наметнуо селектору. Још кад се Ројс вратио – а он је љубимац Јоахима Лева – Санеу се додатно закомпликовао живот.

Лев је даље потврдио да ће Мануел Нојер, иако је пропустио целу клупску сезону због повреде, бити први голман актуелних светскиг шампиона.

“Синоћ сам разговара са Мануом. Стопало му није правило никакве проблеме“.

Подсетимо, Немачка ће се до почетка Мундијала припремати у Јужном Тиролу. Потом ће 8. јуна одиграти последњу пријатељску утакмицу са Саудијском Арабијом у Леверкузену. Четири дана касније путују у Русију, а 17. јуна играју први меч против Мексика у Москви. Противници у Групи Ф биће још и Шведска и Јужна Кореја. А у осмини финала – ко зна? – можда и Србија.

СПИСАК

голмани: Мануел Нојер (Бајерн), Марк-Андре Тер Штеген (Барселона), Кевин Трап (Пари сен Жермен);

дефанзивци: Џошуа Кимих, Матс Хумелс, Џером Боатенг, Никлас Зиле (сви Бајерн), Антонио Ридигер (Челси), Јонас Хектор (Келн), Марвин Платенхарт (Херта), Матијас Гинтер (Борусија Менхенгладбах);

везни фудбалери и крила: Тони Крос (Реал), Сами Кедира (Јувентус), Илкај Гундоган (Манчестер сити), Себастијан Руди (Бајерн), Јулијан Дракслер (Пари сен Жермен), Месут Озил (Арсенал), Марко Ројс (Борусија Дортмунд), Јулијан Брант (Бајер Леверкузен), Леон Горецка (Шалке);

нападачи: Томас Милер (Бајерн), Тимо Вернер (РБ Лајпциг), Марио Гомез (Штутгарт).

У случају повреда, могуће је извршити једну измену, најкасније 24 сата пре првог меча на Мундијалу, а за Немце је то дуел са Мексиком 17. јуна. У другом колу групе Ф играће против Шведске и на крају против Јужне Кореје.

"Панцери" ће 8. јуна у Леверкузену одиграти други припремни меч, против Саудијске Арабије, а четири дана касније кренуће ка Москви.

У суботу су у Клагенфурту поражени од Аустрије резултатом 2:1.

Немачка ће играти у Ф групи на Мундијалу заједно са Мексиком, Шведском и Јужном Корејом. Светско првенство на програму је од 14. јуна до 15. јула.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар