Lev šokirao javnost - Sane otpao sa spiska za SP!

Selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev iznenadio je spiskom za Svetsko prvenstvo u Rusiji izostavljanjem fudbalera Mančester Sitija Liroja Sanea.  Lev "precrtao" Sanea, vodi 13 debitanata! Selektor Nemačke saopštio je koju četvoricu igrača neće voditi na Svetsko prvenstvo. Krilo Mančester sitija je najzvučnija "žrtva".

Fudbal 04.06.2018 | 19:45
Lev šokirao javnost - Sane otpao sa spiska za SP!
Pored jednog od ključnih igrača Sitija u osvajanju titule engleske Premijer lige, Lev je sa šireg spiska "precrtao" golmana Bajer Leverkuzena Bernda Lena, njegovog saigrača Džonatana Taha i napadača Frajburga Nilsa Petersena.

Sane je otpao jer su prednost dobili Julijan Draksler, Marko Rojs, Julijan Brant i Leon Gorecka. 

Liroj Sane, jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope i standardni prvotimac Mančester sitija, nije u konačnom sastavu reprezentacije Nemačke za predstojeći Mundijal u Rusiji.

Selektor Joakim Lev odlučio je da na šampionat sveta ne idu ni golman Bajera iz Leverkuzena Bernd Leno, defanzivac istog kluba Jonatan Tah i napadač Frajburga Nils Petersen.

"Sigurno je da za selektora ima i lakših dana od onog kada četvoricu igrača treba da pošalje kući. To su četvorica koja su svojim igrama zaslužila mesto na širem spisku, razgovarao sam sa njima i prirodno je da su bili veoma razočarani", izjavio je Lev, čija ekipa je potencijalni protivnik Srbije u osmini finala.

Golman Manuel Nojer se oporavio posle osmomesečne pauze i spreman je da zauzme mesto među stativama, a zanimljivo je da se u ekipi nalazi čak 13 igrača kojima će ovo biti prvi Mundijal u karijeri.

U tu grupu spada i Marko Rojs, koji na prethodna dva velika takmičenja nije učestvovao zbog povreda.

Od šampiona sveta iz Brazila 2014. tu su Nojer, Humels, Boateng, Kedira, Kros, Ozil, Miler i malo korišćeni Gorecka, dok je veteran Mario Gomez igrao u Južnoj Africi 2010. godine. 

Tu je Marko Rojs, osakaćen povredama. Tu je i Julijan Draksler, nije se naigrao u pari Sen Žermenu ove sezone. U Rusiju ide i Julijan Brant, odličan fudbaler ali ipak mnogo manje ime. Ali Svetsko prvenstvo, na opšte iznenađenje, neće videti Leroj Sane! Selektor Joahim Lev šokirao je fudbalsku planetu odlučivši da na Mundijal neće voditi asa Mančester Sitija.

Za većinu ljubitelja fudbala potpuno neverovatna odluka imajući u vidu da je Sane odigrao najbolju sezonu u karijeri. Osvojio je titulu sa Sitijem, postigao 10 golova, namestio 15, sve skupa ostavio sjajan utisak, ali... Izgleda se u Nemačkoj i te kako cene i stare zasluge, a tu neki drugi igrači imaju prednost.

“Bila je to vrlo teška odluka, birao sam između njega i Julijana Branta. Odlučio sam se za Branta. Draksler, Rojs i Miler su zakucani. Leroj je ogroman talenat, ali na reprezentativnim utakmicama nije se još dokazao“, pravdao je svoj izbor Lev.

Pored Sanea, otpali su i Bernd Leno (prednost dobio Kevin Trap), Džonatan Ta (ostao Matijas Ginter), Nils Petersen (preživeo Mario Gomez). Ali niko, ama baš niko nije očekivao da na spisku putnika za Mundijal neće biti Sane.

Obožavaoci Joahima Leva braniće ga na razne načine. Tvrdnjama da je Brant defanzivno koristniji, da je fleksibilniji igrač koji može da se koristi na više načina. Ali opšti je utisak da Brantjednostavno nije taj kalibar. Međutim, činjenica je i da Sane u nacionalnom timu nije pružao igre na kakve nas je navikao u Sitiju. Na poslednje tri ili četiri pripremne utakmice nije se nametnuo selektoru. Još kad se Rojs vratio – a on je ljubimac Joahima Leva – Saneu se dodatno zakomplikovao život.

Lev je dalje potvrdio da će Manuel Nojer, iako je propustio celu klupsku sezonu zbog povrede, biti prvi golman aktuelnih svetskig šampiona.

“Sinoć sam razgovara sa Manuom. Stopalo mu nije pravilo nikakve probleme“.

Podsetimo, Nemačka će se do početka Mundijala pripremati u Južnom Tirolu. Potom će 8. juna odigrati poslednju prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom u Leverkuzenu. Četiri dana kasnije putuju u Rusiju, a 17. juna igraju prvi meč protiv Meksika u Moskvi. Protivnici u Grupi F biće još i Švedska i Južna Koreja. A u osmini finala – ko zna? – možda i Srbija.

SPISAK

golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Pari sen Žermen);

defanzivci: Džošua Kimih, Mats Humels, Džerom Boateng, Niklas Zile (svi Bajern), Antonio Ridiger (Čelsi), Jonas Hektor (Keln), Marvin Platenhart (Herta), Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah);

vezni fudbaleri i krila: Toni Kros (Real), Sami Kedira (Juventus), Ilkaj Gundogan (Mančester siti), Sebastijan Rudi (Bajern), Julijan Draksler (Pari sen Žermen), Mesut Ozil (Arsenal), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Leon Gorecka (Šalke);

napadači: Tomas Miler (Bajern), Timo Verner (RB Lajpcig), Mario Gomez (Štutgart).

U slučaju povreda, moguće je izvršiti jednu izmenu, najkasnije 24 sata pre prvog meča na Mundijalu, a za Nemce je to duel sa Meksikom 17. juna. U drugom kolu grupe F igraće protiv Švedske i na kraju protiv Južne Koreje.

"Panceri" će 8. juna u Leverkuzenu odigrati drugi pripremni meč, protiv Saudijske Arabije, a četiri dana kasnije krenuće ka Moskvi.

U subotu su u Klagenfurtu poraženi od Austrije rezultatom 2:1.

Nemačka će igrati u F grupi na Mundijalu zajedno sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom. Svetsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 15. jula.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar