Нејмар: Тренутно сам на 80 одсто!

Прва звезда Бразила голом на мечу против Хрватске потврдила да се успешно опоравља и да ће на Мундијалу у Русији бити у најбољој форми.

Фудбал 04.06.2018 | 19:15
Нејмар: Тренутно сам на 80 одсто!
Бразилци су почели загревање за Мундијал пријатељским дуелом против Хрватске на Енфилду. Петоструки прваци света славили су резултатом 2:0.

Оно што је далеко важније за Бразилце од резултата је повратак Нејмара, који је то учинио на спектакуларан начин - голом у 69. минуту.

"Три месеца је прошло, вратио сам се ствари коју највише волим. И даље имам мали страх, али полако, сваким тренингом се ослобађам. Осећам се мало нелагодно, али је то нормално. Тренутно сам на 80 одсто", рекао је Нејмар.

Селектор Тите одлучио је да Нејмара уведе у игру у другом полувремену, а фудбалер Пари сен Жермена искористио је прву праву прилику непуних 15 минута касније и погодио тако што се лопта одбила од пречке у гол.

"Вратио се на бољи начин од онога што сам очекивао. Искрено, мислио сам да ће урадити много мање на првом мечу после дуге паузе, јер је то процес", рекао је селектор Бразила Тите.

"Он мора да прође кроз одређене етапе. Имаће успоне и падове све док не стигне на свој препознатљив ниво игре. Он је играч који је другачији од осталих, али не може сам да носи цео терет. То није ни хумано. Он је кључни део, али није цео наш тим", јасно је поручио Тите.

Нејмар је задовољан дуелом на Енфилду, првим који је одиграо од фебруара, када је отишао на паузу због операције стопала.

Против Хрватске је уписао 54. гол за национални тим и сада се налази на четвортом месту вечне листе најбољих стрелаца Бразила, иза Ромарија (55), Роналда (62) и Пелеа (77).

Тренутно је сконцентрисан на опоравк и припрему за Светско првенство у Русији, а о головима за "селекао" каже да су "само бројке".

"Не постоји борба за најбољег стрелца репрезентације, то су само бројке. Сви ти играчи су моји идоли, били су пре мене у репрезентацији и никад нећу бити бољи од њих. Поштујем све, од Ромарија, Зика, Роналда, Пелеа... Срећан сам због гола, али не желим да се поредим са њима", рекао је Нејмар.

Бразилце, који ће на Мундијалу играти у групи Е заједно са селекцијама Србије, Костарике и Швајцарске, генерална проба за Светско првенство очекује у недељу против Аустрије у Бечу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар