Nejmar: Trenutno sam na 80 odsto!

Prva zvezda Brazila golom na meču protiv Hrvatske potvrdila da se uspešno oporavlja i da će na Mundijalu u Rusiji biti u najboljoj formi.

Fudbal 04.06.2018 | 19:15
Nejmar: Trenutno sam na 80 odsto!
Brazilci su počeli zagrevanje za Mundijal prijateljskim duelom protiv Hrvatske na Enfildu. Petostruki prvaci sveta slavili su rezultatom 2:0.

Ono što je daleko važnije za Brazilce od rezultata je povratak Nejmara, koji je to učinio na spektakularan način - golom u 69. minutu.

"Tri meseca je prošlo, vratio sam se stvari koju najviše volim. I dalje imam mali strah, ali polako, svakim treningom se oslobađam. Osećam se malo nelagodno, ali je to normalno. Trenutno sam na 80 odsto", rekao je Nejmar.

Selektor Tite odlučio je da Nejmara uvede u igru u drugom poluvremenu, a fudbaler Pari sen Žermena iskoristio je prvu pravu priliku nepunih 15 minuta kasnije i pogodio tako što se lopta odbila od prečke u gol.

"Vratio se na bolji način od onoga što sam očekivao. Iskreno, mislio sam da će uraditi mnogo manje na prvom meču posle duge pauze, jer je to proces", rekao je selektor Brazila Tite.

"On mora da prođe kroz određene etape. Imaće uspone i padove sve dok ne stigne na svoj prepoznatljiv nivo igre. On je igrač koji je drugačiji od ostalih, ali ne može sam da nosi ceo teret. To nije ni humano. On je ključni deo, ali nije ceo naš tim", jasno je poručio Tite.

Nejmar je zadovoljan duelom na Enfildu, prvim koji je odigrao od februara, kada je otišao na pauzu zbog operacije stopala.

Protiv Hrvatske je upisao 54. gol za nacionalni tim i sada se nalazi na četvortom mestu večne liste najboljih strelaca Brazila, iza Romarija (55), Ronalda (62) i Pelea (77).

Trenutno je skoncentrisan na oporavk i pripremu za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a o golovima za "selekao" kaže da su "samo brojke".

"Ne postoji borba za najboljeg strelca reprezentacije, to su samo brojke. Svi ti igrači su moji idoli, bili su pre mene u reprezentaciji i nikad neću biti bolji od njih. Poštujem sve, od Romarija, Zika, Ronalda, Pelea... Srećan sam zbog gola, ali ne želim da se poredim sa njima", rekao je Nejmar.

Brazilce, koji će na Mundijalu igrati u grupi E zajedno sa selekcijama Srbije, Kostarike i Švajcarske, generalna proba za Svetsko prvenstvo očekuje u nedelju protiv Austrije u Beču.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar