Хаџибегић: Два корнера и најбољи смо на свијету!

Босанскохерцеговачки тренер и некадашњи члан Комитета за нормализацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Фарук Хаџибегић за МОНДО је говорио о стању фудбала у БиХ.

Фудбал 04.06.2018 | 18:45
Хаџибегић: Два корнера и најбољи смо на свијету!
"Командант одбране" Сарајева, Бетиса, Сошоа и репрезентације Југославије живи у Паризу и тренутно је без тренерског ангажмана, а у каријери је између осталог био на кратко и селектор "змајева".

Управо је репрезентација БиХ била прва тема разговора, с обзиром да су изабраници Роберта Просинечког славили у пријатељском мечу против Јужне Кореје погоцима Едина Вишће (1:3).

"Највише ми се допао резултат, увијек је добро кад се побјеђује, па макар то биле и пријатељске утакмице. Не бих се сложио да је у питању нови тим, то је по мени иста екипа. Ми стално нешто правимо, а треба нам резултат. Могло би се рећи да је на мечу виђена лагана доминација Кореје, али смо ми имали три брза напада што је и пожељно. Наши извори талената су непресушни, увијек имамо добро рјешење и сад то треба посложити у репрезентацију која игра квалификације са убјеђењем да ће изборити пласман на велико такмичење. Вријеме је за то, а ова побједа је добар почетак", рекао је Хаџибегић на почетку разговора за наш портал.

Према његовим ријечима, не бисмо требали да пребрзо доносимо вриједносне судове о "змајевима".

"Не бисмо требало доносити брзе закључке, поготово јер Јужна Кореја иако је учесник Мундијала није нека референца. Треба бити обазрив кад оцјењујемо јер често упаднемо у еуфорију. Након два корнера постанемо најбољи на свијету. Али, кажем свака побједа је добродошла па и на пријатељским мечевима", додао је стратег који је посљедњи тренерски посао имао у француском Валенсијану.

Хаџибегић је мишљења да је БиХ пропустила велику шансу да се етаблира као фудбалска сила у овом дијелу Европе послије одласка на Свјетско првенство 2014. године у Бразилу.

"А ми потом не одемо на наредна два велика такмичења иако смо имали феноменалну репрезентацију", додао је и сложио се са нашом констатацијом да су реми у Атини против Грчке (1:1) и нестварни преокрет Кипра "кумовали" пропасти у квалификацијама.

У јавности је раније често критиковао рад Фудбалског савеза БиХ и актуелно руководство, али одлучно одбацује наводе да је "жестоки опонент" Савеза.

"Ја сам велики присталица фудбала и Фудбалског савеза БиХ, ту нема никакве дилеме. Био сам учесник код примања ФС БиХ у УЕФА и ФИФА и никако не могу да будем противник Савеза. Али, не могу да се помирим са тиме да су нам стадиони празни, да највећи дерби између Жељезничара и Сарајева окупи 3.000 људи. Нама Широки Бријег на примјер игра у Крупи на Врбасу пред 300 гледалаца. То је катастрофално! Ниједан наш клуб још није играо у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе. А о инфраструктури да не говорим", истакао је Хаџибегић.

Потом је свој став илустровао са још веома занимљивих информација.

"Довољно је видјети шта наши предсједници говоре у медијима, то је уз празне трибине, најбоља илустрација. Мијењамо траву на 'Грбавици', а славимо као да је Нова година. Или кад мијењамо сијалице на 'Кошеву' доживљавамо то као свјетско чудо. То је данас догађај.С те стране сам веома незадовољан јер нико не води рачуна о томе. Али опет кажем ја сам велики присталица фудбала у БиХ и Савеза, али треба да се ради поштено и да нешто остане иза. Како су напредовали наши комшијски савези из бивше Југославије?"

Хаџибегић је такође изричито против честих промјена на селекторској клупи "змајева", али и код клубова из Премијер лиге БиХ.

"Мијенамо селекторе као што мијењамо чарапе. Само треба констатовати шта говоре предсједници клубова, тренери и играчи и погледати трибине. Нема се шта ту паметовати. На примјер, ја имам возачку и мислим да сам добар возач, али то не значи да могу возити Формулу 1.Треба свако да ради свој посао. Ако немате искуства из фудбала, не можете се ни бавити овим послом. То је моје мишљење и вјерујем да имам право да га кажем", закључио је Хаџибегић.

Ускоро на нашем порталу прочитајте и други дио Хаџибеговићевог интервјуа о којем ће бити ријечи о предстојећем Мундијалу у Русији, шансама Србије и Хрватске, као и о његовим искуствима са шампионата свијета 1990. године у Италији, гдје је био капитен "плавих".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар