Звезда нуди Марину 800.000 евра!

"Спортски журнал" пише да би офанзивни везни Олимпијакоса могао да буде највеће појачање црвено-белих овог лета.  Олимпијакос не да Марина на позајмицу? Звезди треба 3. 000. 000! Део за обештећење, део за плату!

Фудбал 04.06.2018 | 21:45
Звезда нуди Марину 800.000 евра!
Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић најавио је да ће првак Србије озбиљно посегнути у своју благајну да би ангажовао играче који праве разлику на позицијама офанзивног "везисте" и истуреног нападача.

Прошле сезоне то су били Гелор Канга и Ричмонд Боаћи, а сада би један од њих могао да постане Марко Марин!

Србин из Босне, који је 16 пута наступио за репрезентацију Немачке, улази у последњу сезону уговора са Олимпијакосом.

Како пише "Спортски журнал", примања треба да му скоче са 1,2 на 1,6 милиона евра, па Атињани не би имали ништа против превременог растанка. Питање је само да ли ће стићи конкретна понуда из Кине, која подразумева уплату обештећења, или ће се Звезди пружити шанса да 29-годишњег фудбалера доведе на позајмицу.

Једини спортски лист у Србији тврди да би у том случају Марину била понуђена годишња плата од 800.000 евра, уз бонусе за пласман у Лигу шампиона или Лигу Европе, за освајање титуле првака Србије и за индивидуални учинак.

Марин је пре доласка у Олимпијакос, пре две године, био члан Челсија, Вердера и Борусије из Менхенгладбаха, с тим да су га "плавци" слали на позајмице у Севиљу, Фиорентину, Андерлехт и Трабзон.

Идеална варијанта била би позајмица, али газда Олимпијакоса Вангелос Маринакис није спреман да изгуби баш толики новац на играчу кога је пре две године платио чак 3.000.000 евра. Стога би трансфер Марка Марина могао да Црвену звезду кошта значајно више но што су планирали у Љутице Богдана. Баш око тих 3.000.000 евра.

Један део иде на плату. Некадашњи немачки репрезентативац у Атини годишње зарађује 1.200.000 евра, док би према писању Информера сада прихватио и 700.000 до 800.000. За двогодишњи уговор дакле између 1.400.000 и 1.600.000.

Проблем је ипак што Маринакис изгледа није спреман да Марина пусти на позајмицу у Београду, јер му уговор истиче следећег лета што значи да у том случају Олимпијакос не би вратио ни динар од уложеног. Наравно, свестан је и газда пирејских црвено-белих да више не може да тражи ни изблиза онолико колико је платио Челсију августа 2016. године. Информер сазнаје да би се задовољио са обештећењем од 1.500.000 евра.

За српске услове већ озбиљна сума. Партизану се није исплатила коцка са Сејдубом Сумом. У Љутице Богдана сада треба да процене да ли је Марин вредан толиког ризика. Откуп уговора није им био у плану.

После одласка Дамијена Ле Талека, "гори" и на позицији штопера, где би спортски сектор најрадије видео Немању Милуновића (29) из БАТЕ Борисова.

Пре обојице би на стадион "Рајко Митић" требало да стигне некадашња нада Војводине и Ајакса, Дејан Мелег (23), који се прошле сезоне није наиграо у турском Кајзериспору.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сваста

05.06.2018 03:54

Јел ово онај сто је некад давно одбио Змајеве?

ОДГОВОРИТЕ