Zvezda nudi Marinu 800.000 evra!

"Sportski žurnal" piše da bi ofanzivni vezni Olimpijakosa mogao da bude najveće pojačanje crveno-belih ovog leta.  Olimpijakos ne da Marina na pozajmicu? Zvezdi treba 3. 000. 000! Deo za obeštećenje, deo za platu!

Fudbal 04.06.2018 | 21:45
Zvezda nudi Marinu 800.000 evra!
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da će prvak Srbije ozbiljno posegnuti u svoju blagajnu da bi angažovao igrače koji prave razliku na pozicijama ofanzivnog "veziste" i isturenog napadača.

Prošle sezone to su bili Gelor Kanga i Ričmond Boaći, a sada bi jedan od njih mogao da postane Marko Marin!

Srbin iz Bosne, koji je 16 puta nastupio za reprezentaciju Nemačke, ulazi u poslednju sezonu ugovora sa Olimpijakosom.

Kako piše "Sportski žurnal", primanja treba da mu skoče sa 1,2 na 1,6 miliona evra, pa Atinjani ne bi imali ništa protiv prevremenog rastanka. Pitanje je samo da li će stići konkretna ponuda iz Kine, koja podrazumeva uplatu obeštećenja, ili će se Zvezdi pružiti šansa da 29-godišnjeg fudbalera dovede na pozajmicu.

Jedini sportski list u Srbiji tvrdi da bi u tom slučaju Marinu bila ponuđena godišnja plata od 800.000 evra, uz bonuse za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, za osvajanje titule prvaka Srbije i za individualni učinak.

Marin je pre dolaska u Olimpijakos, pre dve godine, bio član Čelsija, Verdera i Borusije iz Menhengladbaha, s tim da su ga "plavci" slali na pozajmice u Sevilju, Fiorentinu, Anderleht i Trabzon.

Idealna varijanta bila bi pozajmica, ali gazda Olimpijakosa Vangelos Marinakis nije spreman da izgubi baš toliki novac na igraču koga je pre dve godine platio čak 3.000.000 evra. Stoga bi transfer Marka Marina mogao da Crvenu zvezdu košta značajno više no što su planirali u Ljutice Bogdana. Baš oko tih 3.000.000 evra.

Jedan deo ide na platu. Nekadašnji nemački reprezentativac u Atini godišnje zarađuje 1.200.000 evra, dok bi prema pisanju Informera sada prihvatio i 700.000 do 800.000. Za dvogodišnji ugovor dakle između 1.400.000 i 1.600.000.

Problem je ipak što Marinakis izgleda nije spreman da Marina pusti na pozajmicu u Beogradu, jer mu ugovor ističe sledećeg leta što znači da u tom slučaju Olimpijakos ne bi vratio ni dinar od uloženog. Naravno, svestan je i gazda pirejskih crveno-belih da više ne može da traži ni izbliza onoliko koliko je platio Čelsiju avgusta 2016. godine. Informer saznaje da bi se zadovoljio sa obeštećenjem od 1.500.000 evra.

Za srpske uslove već ozbiljna suma. Partizanu se nije isplatila kocka sa Sejdubom Sumom. U Ljutice Bogdana sada treba da procene da li je Marin vredan tolikog rizika. Otkup ugovora nije im bio u planu.

Posle odlaska Damijena Le Taleka, "gori" i na poziciji štopera, gde bi sportski sektor najradije video Nemanju Milunovića (29) iz BATE Borisova.

Pre obojice bi na stadion "Rajko Mitić" trebalo da stigne nekadašnja nada Vojvodine i Ajaksa, Dejan Meleg (23), koji se prošle sezone nije naigrao u turskom Kajzerisporu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svasta

05.06.2018 03:54

Jel ovo onaj sto je nekad davno odbio Zmajeve?

ODGOVORITE