Реал звао Јулијана Нагелсмана!

И одмах добио коначни одговор!

Фудбал 04.06.2018 | 15:15
Реал звао Јулијана Нагелсмана!
Данима траје Реалова потрага за наследником Зинедина Зидана, а списак потенцијалних кандидата готово свакодневно се шири. Прво је контактиран Маурисио Покетино, онда Јоаким Лев, а немачки дневник Билд, који ретко када јавља вести без покрића, као ексклузивну вест јавља да је Флоретино Перез данас звао и Јулијана Нагелсмана!

Међутим, како исти извор тврди - суперталентовани немачки стручњак одјавио је Краљевски клуб „на кеца“! Разлог: жели да остане у Хофенхајму и настави да развија клуб у којем је започео тренерску каријеру и постао један од најтраженијих стручњака у Европи. Тачније, обећао је управи Хофенхајма да ће остати како би заједно изашли у Лигу шампиона по први пут у клупској историји.

Треба бити довољно храбар да са 31 годином одбијеш позив који се, суштински, не одбија. Нагелсман је ипак показао да му је од славе и новца више стало до тога да са Хофенхајмом настави да прави велике ствари, сада и на континенталном нивоу. 

Јулијан Нагелсман је у Хофенхајм стигао као 25-годишњак, а послом првог тренера почео је да се бави од фебруара 2016. године. Клуб му је поверио клуб трогодишњим уговором. У време када је постављен за шефа струке имао је само 28 година и био је најмлађи тренер у историји Бундеслиге. На клупи је наследио Хуба Стевенса, а у време преузимања тренерске палице Хофенхајм је био 17. на табели, са седам бодова заостатка за тимом из сигурне зоне.

Под Нагелсмановим вођством Хофенхајм је победио у седам од последњих четрнаест утакмица у лиги и изборио опстанак са само бодом вишка у односу на главну конкуренцију. Наредне сезоне Хофенхајм је важио за један од најатрактивнијих тимова у Бундеслиги и Европи, пошто је против свих такмаца играо ултраофанзивни фудбал и на мечевима је често падао велики број голова. Ипак, Хофенхајм је на крају прошле сезоне направио историјски резултат и изборио квалификације за Лигу шампиона по први пут у историји клуба. Ове сезоне Хофенхајм је отишао корак даље и биће директни учесник Лиге шампиона!

Прошлог лета Нагелсман је продужио уговор са Хофенхајмом до јуна 2021. године. Критичари га виде као најбољег младог тренера данашњице, а његови успеси са Хофенхајмом очигледно нису прошли неопажено ни у Краљевском клубу.

Ипак, Флорентино Перез и његов борд директора мораће срећу да потраже на другом месту. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар