Real zvao Julijana Nagelsmana!

I odmah dobio konačni odgovor!

Fudbal 04.06.2018 | 15:15
Real zvao Julijana Nagelsmana!
Danima traje Realova potraga za naslednikom Zinedina Zidana, a spisak potencijalnih kandidata gotovo svakodnevno se širi. Prvo je kontaktiran Maurisio Poketino, onda Joakim Lev, a nemački dnevnik Bild, koji retko kada javlja vesti bez pokrića, kao ekskluzivnu vest javlja da je Floretino Perez danas zvao i Julijana Nagelsmana!

Međutim, kako isti izvor tvrdi - supertalentovani nemački stručnjak odjavio je Kraljevski klub „na keca“! Razlog: želi da ostane u Hofenhajmu i nastavi da razvija klub u kojem je započeo trenersku karijeru i postao jedan od najtraženijih stručnjaka u Evropi. Tačnije, obećao je upravi Hofenhajma da će ostati kako bi zajedno izašli u Ligu šampiona po prvi put u klupskoj istoriji.

Treba biti dovoljno hrabar da sa 31 godinom odbiješ poziv koji se, suštinski, ne odbija. Nagelsman je ipak pokazao da mu je od slave i novca više stalo do toga da sa Hofenhajmom nastavi da pravi velike stvari, sada i na kontinentalnom nivou. 

Julijan Nagelsman je u Hofenhajm stigao kao 25-godišnjak, a poslom prvog trenera počeo je da se bavi od februara 2016. godine. Klub mu je poverio klub trogodišnjim ugovorom. U vreme kada je postavljen za šefa struke imao je samo 28 godina i bio je najmlađi trener u istoriji Bundeslige. Na klupi je nasledio Huba Stevensa, a u vreme preuzimanja trenerske palice Hofenhajm je bio 17. na tabeli, sa sedam bodova zaostatka za timom iz sigurne zone.

Pod Nagelsmanovim vođstvom Hofenhajm je pobedio u sedam od poslednjih četrnaest utakmica u ligi i izborio opstanak sa samo bodom viška u odnosu na glavnu konkurenciju. Naredne sezone Hofenhajm je važio za jedan od najatraktivnijih timova u Bundesligi i Evropi, pošto je protiv svih takmaca igrao ultraofanzivni fudbal i na mečevima je često padao veliki broj golova. Ipak, Hofenhajm je na kraju prošle sezone napravio istorijski rezultat i izborio kvalifikacije za Ligu šampiona po prvi put u istoriji kluba. Ove sezone Hofenhajm je otišao korak dalje i biće direktni učesnik Lige šampiona!

Prošlog leta Nagelsman je produžio ugovor sa Hofenhajmom do juna 2021. godine. Kritičari ga vide kao najboljeg mladog trenera današnjice, a njegovi uspesi sa Hofenhajmom očigledno nisu prošli neopaženo ni u Kraljevskom klubu.

Ipak, Florentino Perez i njegov bord direktora moraće sreću da potraže na drugom mestu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar