Тест: Швајцарци су озбиљни, "одољели" и Шпанији!

Начо је могао да донесе победу Шпанији у надокнади времена, али и мимо тога екипа Владимира Петковића показала је озбиљност.  Швајцарци су озбиљни - Зомер их сачувао на Мадригалу, Шпанци се испромашивали! Одриозола довео Фурију у вођство, коначан резултат поставио Рикардо Родригез.

Фудбал 03.06.2018 | 23:35
Тест: Швајцарци су озбиљни, "одољели" и Шпанији!
После Бразила и Костарике, озбиљну игру приказала је и Швајцарска!

Шпанија је у Виљареалу водила против нашег другог ривала на Светском првенству голом Одриозоле, изједначио је Рикардо Родригез у наставку меча, а Начо је у надокнади времена могао да донесе и победу "црвеној фурији".

Ипак, томе се испречила статива... На крају: Шпанија - Швајцарска 1:1!

Одриозола је наставио да бриљира у дресу Шпаније и максимално је искористио поверење селектора.

Многи су били изненађени када је Ђулен Лопетеги одлучио да позове фудбалера Реал Сосиједада испред неких "познатијих имена", али он сваком следећом партијом потврђује да се савршено уклапа у актуелни систем Шпаније.

Тако је било и у 29. минуту када је сачекао лопту на ивици казненог простора, ухватио волеј, и савладао Зомера који је био поквирен...

"Плели" су Шпанци, играли стандардно квалитетно, али нису успели да удвоструче предност, а публика се на моменте плашила када су због болова на трави остајали Андрес Инијеста и Дијего Коста, па су можда и због тога домаћи одлучили да "спусте гас".

Није и Швајцарска...

Лепо је текла акција у 62. минуту када су комбиновали кроз средину терена Родригез и Емболо, да би лопта на крају стигла на десни бок код Лихштајнера. Бек је "пласирао" лопту у даљи угао, Де Хеа је очајно интервенисао, а по лопту је притрчао Родригез и сместио је у мрежу.

Под озбиљним притиском били су Швајцарци до краја меча када је ушао Марко Асенсио и по левој страни створио много проблема, али је екипа Владимира Петковића издржала све атаке и одбранила се у најтежој провери пред Светско првенство, помало и срећно због стативе Нача.

Важно је подсетити да Швајцарска од елиминације на Европском првенству, после пенала од Пољске, има свега један пораз - од Португала у последњем колу квалификација за Мундијал.

У том периоду остварили су 13 победа и два ремија...

Шпанија се саплела и то на свом терену против Швајцарске. Црвена фурија је на свом терену одиграла 1:1 против селекције која ће бити ривал Србије у првој фази Мундијала. Ипак, коначан резултат не осликава право стање ствари на терену и Шпанци су заслужили да победе, али јасно је да селектор Лопетегимора још мало да поради на реализацији. А можда је и мало сакривао адуте. Са друге стране, Швајцарци свакако могу да буду задовољни ремијем са једним од главних фаворита за освајање титуле светског шампиона и још једном су потврдили да су више него озбиљна селекција.

Као што је и могло да се очекује, Фурија је кренула свим силама напред од првог судијској звиждука. Већ у другом минуту Тијаго Алкантара је шутирао са ивице казненог простора, али је Јирген Зомер парадом сачувао мрежу. 

У 21. минуту Дијего Коста проиграо је Давида Силву, па је и овај пробао да са 16 метара изненади голмана Швајцарске. Зомер овај пут није имао потребе да интервенише јер је лопта отишла поред десне стативе.

Осам минута касније Шпанци су стигли до предности. Расположени Давид Силва лепо је проиграо Алвара Одриозолу, а овај прецизним ударцем мало унутар шеснаестерца затресао мрежу.

Обојица селектора су на полувремену мало промешала карте и деловало је да ће то Лопетегију донети резултат. У 52. минуту добру прилику имао је Андрес Инијеста, али је његов снажан ударац отишао тик поред стативе.

Швајцарци су били у подређени ривал у већем делу утакмице, али како је време одмицало, изабраници Владимира Петковића почели су да увиђају одређене пукотине у линијама Фурије.

Један од ретких озбиљних атака на гол Давида де Хее, гостујући фудбалери претворили су у погодак. Прво је Стефан Лихтштајнер лукавом кифлом пробао да изненади шпанског голмана. Он је одбранио ударац, али је на одбитак натрчао Рикардо Родригез и сместио лопту на право место. 

Кренули су од тог момента Шпанци поново сви у напад како би стигли до победоносног гола. А у 83. минуту су били веома, веома близу. Међутим, испречио се голман Зомер који је крајњим напором одбранио покушај Лукаса Васкеза и натерао навијаче Шпаније да му аплаудирају.

Последњу шансу за други погодак домаћи фудбалери имали су у првом минуту судијске надокнаде, али је после снажног ударца Наћа статива била савезник Швајцарске.

ШПАНИЈА – ШВАЈЦАРСКА 1:1 (1:0)
/Одриозола 29 – Родригез 62/
 
Стадион: Ел Мадригал
Судија: Ковач (Румунија)

ШПАНИЈА (4-2-3-1): Де Хеа – Одриозола, Пике, Аспиликуета, Алба – Коке, Алкантара – Апас, Инијеста, Силва – Коста.
Играли су још: Асенсио, Наћо, Лукас, Монреал, Родриго, Саул

ШВАЈЦАРСКА (4-2-3-1): Зомер – Лихтштајнер, Шер, Аканђи, Родригез – Бехрами, Закарија – Шаћири, Џемаили, Зубер – Сеферовић.
Играли су још: Ђуру, Дрмић, Емболо, Е. Фернандес, Ланг, Мубанђе

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар