Костариканци у форми, "разбили" Сјеверне Ирце!

Убедљив тријумф првог ривала Србије на Светском првенству.  Костарика и Кембел растурили Ирце пред полазак за Европу! Прекиди и контре, Србијо пази се. . . ! Ривал Орлова убедљив у првој пријатељској провери.

Фудбал 04.06.2018 | 12:45
Костариканци у форми, "разбили" Сјеверне Ирце!
Две недеље пред први меч на Мундијалу, против Србије, Костариканци су спремни!

На "Националном стадиону" у Сан Хозеу, храбра чета селектора Оскара Рамиреза показала је да је у доброј форми и рутински је савладала селекцију Северне Ирске (3:0), показавши да нико не сме да је гледа као потпуног аутсајдера у групи "Е".

И на овом сусрету Костариканци су наступили у формацији са пет играча у последњој линији, али то никако није значило потпуну дефанзиву јер су играли пред голом Северне Ирске и шутирали 20 пута.

Три лопте су нашле пут ка мрежи: Венегаса у 30. минуту, "вечитог" талента Арсенала Џоела Кембела који је погодио у 46, а онда и Калва, резервисте који је ушао уместо Дуартеа, и поставио коначан резултат сусрета у 66. минуту.

У последњој провери пред Мундијал, Костарика игра против Енглеске.



Крцат стадион у престоници Сан Хосеу и 35.000 навијача су овацијама у аплаузима испратили репрезентацију Костарике пред пут у Европу где их очекују Мундијал и Србија на старту такмичења.

Костариканци су почастили навијаче сјајнпом игром и убедљивом победом против Северне Ирске (3:0) у првом од три пријатељска меча уочи Мундијала. Преостала два играју у Европи против Енглеске и Белгије.

Прекиди и контранапади су се и вечерас показали као главно оружје Косатриканаца. Чак ни Оствљани нису могли да парирају Тикосима у скоку с обзиром да су два гола пала после нкорнера.

Косатрика је почела меч у скоро најјачем саставу. Није било недовољно опорављеног Урење, поштеђен је Брајан Руиз али сви остали стартери су били од првог минута на терену. Кељлор Навас је награђен бурним апалузима и овацијама за освајање треће Лиге шампиона са Реалом, а онда је у 35. минуту замењен јер је селектор желео да га само представи навијачима и да га потом одмори.

И без Наваса су Косатриканци лако изашли на крај Северном Ирском. Почели су у својој стандардној формацији 5-4-1, а повели су после пола сата игре. Кембел је извео корнер, Ђанкарло Гонзалес био највиши у скоку на првој стативи, а нападач Венегас на правом месту на другој стативи да спрати лопту у мрежу.

Тек што је почело друго полувреме, Тикоси су дуплирали предност. Севнула је контра, повукли су Венегас и Колиндрес који је нешто петљао, али је нашао самог Кембела који је искористио зицер. 

На крају је Кембел наместио и трећи гол. Опет корнер и опет добар центаршут. На главу резервисти Калву за коначних 3:0. 

Костарика: Навас (од 35. Мореира) - Гамбоа (од 64. Смит), Акоста, Гонзалес (од 73. Востон), Дуарте (од 46. Калво), Овиједо - Кембел, Борхес (од 64. Техеда), Гузман, Колиндрес - Венегас (од 70. Матарита)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар