Није блистао, али је побиједио!

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса победом над Фернандом Вердаском из Шпаније 3-0 у сетовима, 6:3, 6:4, 6:2.

Србија 03.06.2018 | 20:15
Није блистао, али је побиједио!
Српски играч је савладао и трећег шпанског тенисера у четири меча наизглед лакше него прву двојицу - Ђауме Мунара и Роберта Баутисту Агута.

Ђоковић је на Ролан Гаросу дошао до свог деветог узастопног четвртфинала и изједначио низ Роџера Федерера. Новак и Надал имају укупно 12 учешћа у овој фази турнира, с тим што Надал има десет титула.

Новак није играо идеално. Већ је почетак меча наговестио да бисмо могли да гледамо сличан меч као против Баутисте Агута у прошлом колу. Маратонска три уводна гема у првом сету трајала су пола сата, а Ђоковић је водио 2:1.

Осцилирали су и један и други па је Новак у другом гему пропустио четири брејк шансе, а Вердаско у трећем једну.

Српски тенисер први брејк прави у четвртом гему. Иако је Вердаско водио 40:15, Ђоковић одиграва два добра поена и после изврсне контре долази до 40:40.

Уследиле су две грешке Вердаска које ће га касније коштати и сета јер наш тенисер није испустио брејк предности.

Други сет је почео брејком за Ђоковића који је користио промашаје са форхенд стране свог противника. Вердаско би погодио један или два добра поена, али је онда испадао из ритма и то је Ђоковићу одговарало да поведе 3:1 у другом сету.

Видела се међутим већа одлучност у Фернандовој игри јер је кренуо да јаче удара лоптицу и то му се исплатило па је после једног кратког волеја Ђоковића вратио брејк и изједначио на 3:3.

Први поен наредног гема показао је колико је Вердаско ван ритма јер је послао лопту у метарски аут одмах после освојеног брејка са нулом.

Ђоковић је тада одговорио на идентичан начин и без изгубљеног поена узео брејк који ће бити довољан за 2-0 у сетовима.

Трећи сет је донео мање неизвесности и почео је опет брејком за Ђоковића као и други. Вердаско се мучио и са кретањем због жуљева, па је Ђоковић направио дупли брејк за 5:1.

До краја је само рутински сачувао предност и у четвртфиналу Ролан Гароса. У њему ће играти са Марком Чекинатом који је изненадио Давида Гофана.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Одговор

03.06.2018 18:54

Радост у срцу кад Ноле побједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

03.06.2018 20:22

Тако је, наш је.

Name

Сараа

03.06.2018 22:48

Јебо вас он,Дзума је нас,а овај је србијанац,нема везе са нама.

Name

Игипоп

04.06.2018 14:54

Немој тако, сви волимо кад играју са ових простора, Ноле, Дзумхур, Цилиц. И они се сви постују, буди И ти као они