Nije blistao, ali je pobijedio!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Fernandom Verdaskom iz Španije 3-0 u setovima, 6:3, 6:4, 6:2.

Srbija 03.06.2018 | 20:15
Nije blistao, ali je pobijedio!
Srpski igrač je savladao i trećeg španskog tenisera u četiri meča naizgled lakše nego prvu dvojicu - Đaume Munara i Roberta Bautistu Aguta.

Đoković je na Rolan Garosu došao do svog devetog uzastopnog četvrtfinala i izjednačio niz Rodžera Federera. Novak i Nadal imaju ukupno 12 učešća u ovoj fazi turnira, s tim što Nadal ima deset titula.

Novak nije igrao idealno. Već je početak meča nagovestio da bismo mogli da gledamo sličan meč kao protiv Bautiste Aguta u prošlom kolu. Maratonska tri uvodna gema u prvom setu trajala su pola sata, a Đoković je vodio 2:1.

Oscilirali su i jedan i drugi pa je Novak u drugom gemu propustio četiri brejk šanse, a Verdasko u trećem jednu.

Srpski teniser prvi brejk pravi u četvrtom gemu. Iako je Verdasko vodio 40:15, Đoković odigrava dva dobra poena i posle izvrsne kontre dolazi do 40:40.

Usledile su dve greške Verdaska koje će ga kasnije koštati i seta jer naš teniser nije ispustio brejk prednosti.

Drugi set je počeo brejkom za Đokovića koji je koristio promašaje sa forhend strane svog protivnika. Verdasko bi pogodio jedan ili dva dobra poena, ali je onda ispadao iz ritma i to je Đokoviću odgovaralo da povede 3:1 u drugom setu.

Videla se međutim veća odlučnost u Fernandovoj igri jer je krenuo da jače udara lopticu i to mu se isplatilo pa je posle jednog kratkog voleja Đokovića vratio brejk i izjednačio na 3:3.

Prvi poen narednog gema pokazao je koliko je Verdasko van ritma jer je poslao loptu u metarski aut odmah posle osvojenog brejka sa nulom.

Đoković je tada odgovorio na identičan način i bez izgubljenog poena uzeo brejk koji će biti dovoljan za 2-0 u setovima.

Treći set je doneo manje neizvesnosti i počeo je opet brejkom za Đokovića kao i drugi. Verdasko se mučio i sa kretanjem zbog žuljeva, pa je Đoković napravio dupli brejk za 5:1.

Do kraja je samo rutinski sačuvao prednost i u četvrtfinalu Rolan Garosa. U njemu će igrati sa Markom Čekinatom koji je iznenadio Davida Gofana.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Odgovor

03.06.2018 18:54

Radost u srcu kad Nole pobjedi!

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

03.06.2018 20:22

Tako je, naš je.

Name

Saraa

03.06.2018 22:48

Jebo vas on,Dzuma je nas,a ovaj je srbijanac,nema veze sa nama.

Name

Igipop

04.06.2018 14:54

Nemoj tako, svi volimo kad igraju sa ovih prostora, Nole, Dzumhur, Cilic. I oni se svi postuju, budi I ti kao oni