"Орлови": Нека они причају, терен је мерило!

"Не занима нас шта причају Костариканци. Ми се спремамо да на СП покажемо колико вредимо", каже помоћник селектора Младена Крстајића, Милан Раставац. Без Банета Ивановића против Чилеа, "чувају га" за Боливију. Возио бицикл поред хотела.

Фудбал 03.06.2018 | 22:15
"Орлови": Нека они причају, терен је мерило!
Мир, тишина. Аустријска идила. Фудбалери Србије припремају се у идеалним условима у Бад Валтерсдорфу, аустријском месташцету, на око сат времена удаљеном од Граца. 

Дан пре прве пријатељске утакмице у Грацу, против Чилеа, у центру пажње била је изјава селектора Костарике да ће се његова реорезентација са Швајцарском борити за друго место у групи. Наравно, прво је резервисано за Бразилце, сматрају. 

А где је ту Србија?

"Треба прво видети да ли је то његова аутентична изјава, односно да ли је веродостојно пренета. Слажем се да су, према постојећем рејтингу, одређене екипе у предности у односу на нас, али ми смо мирни, чекамо СП да покажемо колико вредимо. Нисмо оптерећени ничијим изјавама", рекао је Раставац на конференцији за новинаре.

Везни играч Лука Миливојевић је на ту тему додао: "Не треба превише обраћати пажњу на тако нешто. Они нека причају шта хоће, не треба да правимо тензију. Све ће стати у те три утакмице, и све ће терен показати, а не оно ван терена".

Од присутних играча само Бане Ивановић неће бити у конкуренцији за састав против Чилеа.

"Идеја је да га сачувамо за следећу пријатељску утакмицу против Боливије. Не желимо да ризикујемо. Превентивно је испланирано да он буде употребљен тек у другој утакмици", одговорио је Раставац на питање новинара.

Док су остали тренирали, Банета Ивановића видели смо како вози бицикл око хотела у којем је смештена репрезентација, што је део опоравка.

Резултат против јаке репрезентације Чилеа неће бити у првом плану, али јесте битан, подвукли су и Раставац и Миливојевић.

"Најбитније је да се добро припремимо и на најбољи начин, најсврсисходније искористимо ту утакмицу. Селектор Младен Крстајић је најавио комбиновани састав. Идеја је да проширимо репертоар играча који ће бити на располагању за ту прву утакмицу, а и да испробамо одређени број комбинација унутар наше игре како бисмо што спремнији припремили игру за прву и остале утакмице", рекао је помоћник Раставац.

Упитани да ли ће Чиле и Боливија добро "одглумити" Костарику, Миливојевић је одговорио да је најбитније како играју "орлови".

"Ми гледамо да ми спремимо нас. Тако и јесу бирани противници који ће одговарати стилу игре Костарике. Свакако ће нам значити те провере, али највише нама, да видимо да ли још можемо да нешто побољшамо. Ако буде лоших ствари, да имамо времена да их исправимо", додао је играч Кристал паласа.

И Раставац и Миливојевић истичу да су услови идеални, у шта се упознала и група новинара из Београда, с тим што је везни фудбалер имао ситне примедбе на терен.

"Терен би, можда, могао да буде мало бољи, трава је мало виша. Терен у Пазови је бољи од овога, али да не тражимо длаку у јајету", рекао је МИливојевић.

ЛОКАЛЦИ У БАД ВАЛТЕРСДОРФУ: ЗНАМО ЗА ВАС...

Фудбалска репрезентација Србије припема се у мирном и живописном аустријском месташцету Бад Валтерсдорфу, у којем су се својевремено припремали и,Арсенал, Рома...

"Знам за ваше највеће звезде Матића, Коларова, Ивановића...", рекао нам је Кевин Штарка млади играч локалног тима, који је у дресу посматрао тренинг "орлова".

За мештане је увек узбудљиво када до|е нека екипа на припреме, мада није неуобичајено, јер су овде раније долазили и Арсенал, Рома...

"На Светском првенству ћу навијати за Француску. ОК ми је и ваша репрезентација", додао је Кевин, који игра на позицији везног играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар