"Orlovi": Neka oni pričaju, teren je merilo!

"Ne zanima nas šta pričaju Kostarikanci. Mi se spremamo da na SP pokažemo koliko vredimo", kaže pomoćnik selektora Mladena Krstajića, Milan Rastavac. Bez Baneta Ivanovića protiv Čilea, "čuvaju ga" za Boliviju. Vozio bicikl pored hotela.

Fudbal 03.06.2018 | 22:15
"Orlovi": Neka oni pričaju, teren je merilo!
Mir, tišina. Austrijska idila. Fudbaleri Srbije pripremaju se u idealnim uslovima u Bad Valtersdorfu, austrijskom mestašcetu, na oko sat vremena udaljenom od Graca. 

Dan pre prve prijateljske utakmice u Gracu, protiv Čilea, u centru pažnje bila je izjava selektora Kostarike da će se njegova reorezentacija sa Švajcarskom boriti za drugo mesto u grupi. Naravno, prvo je rezervisano za Brazilce, smatraju. 

A gde je tu Srbija?

"Treba prvo videti da li je to njegova autentična izjava, odnosno da li je verodostojno preneta. Slažem se da su, prema postojećem rejtingu, određene ekipe u prednosti u odnosu na nas, ali mi smo mirni, čekamo SP da pokažemo koliko vredimo. Nismo opterećeni ničijim izjavama", rekao je Rastavac na konferenciji za novinare.

Vezni igrač Luka Milivojević je na tu temu dodao: "Ne treba previše obraćati pažnju na tako nešto. Oni neka pričaju šta hoće, ne treba da pravimo tenziju. Sve će stati u te tri utakmice, i sve će teren pokazati, a ne ono van terena".

Od prisutnih igrača samo Bane Ivanović neće biti u konkurenciji za sastav protiv Čilea.

"Ideja je da ga sačuvamo za sledeću prijateljsku utakmicu protiv Bolivije. Ne želimo da rizikujemo. Preventivno je isplanirano da on bude upotrebljen tek u drugoj utakmici", odgovorio je Rastavac na pitanje novinara.

Dok su ostali trenirali, Baneta Ivanovića videli smo kako vozi bicikl oko hotela u kojem je smeštena reprezentacija, što je deo oporavka.

Rezultat protiv jake reprezentacije Čilea neće biti u prvom planu, ali jeste bitan, podvukli su i Rastavac i Milivojević.

"Najbitnije je da se dobro pripremimo i na najbolji način, najsvrsishodnije iskoristimo tu utakmicu. Selektor Mladen Krstajić je najavio kombinovani sastav. Ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti na raspolaganju za tu prvu utakmicu, a i da isprobamo određeni broj kombinacija unutar naše igre kako bismo što spremniji pripremili igru za prvu i ostale utakmice", rekao je pomoćnik Rastavac.

Upitani da li će Čile i Bolivija dobro "odglumiti" Kostariku, Milivojević je odgovorio da je najbitnije kako igraju "orlovi".

"Mi gledamo da mi spremimo nas. Tako i jesu birani protivnici koji će odgovarati stilu igre Kostarike. Svakako će nam značiti te provere, ali najviše nama, da vidimo da li još možemo da nešto poboljšamo. Ako bude loših stvari, da imamo vremena da ih ispravimo", dodao je igrač Kristal palasa.

I Rastavac i Milivojević ističu da su uslovi idealni, u šta se upoznala i grupa novinara iz Beograda, s tim što je vezni fudbaler imao sitne primedbe na teren.

"Teren bi, možda, mogao da bude malo bolji, trava je malo viša. Teren u Pazovi je bolji od ovoga, ali da ne tražimo dlaku u jajetu", rekao je MIlivojević.

LOKALCI U BAD VALTERSDORFU: ZNAMO ZA VAS...

Fudbalska reprezentacija Srbije pripema se u mirnom i živopisnom austrijskom mestašcetu Bad Valtersdorfu, u kojem su se svojevremeno pripremali i,Arsenal, Roma...

"Znam za vaše najveće zvezde Matića, Kolarova, Ivanovića...", rekao nam je Kevin Štarka mladi igrač lokalnog tima, koji je u dresu posmatrao trening "orlova".

Za meštane je uvek uzbudljivo kada do|e neka ekipa na pripreme, mada nije neuobičajeno, jer su ovde ranije dolazili i Arsenal, Roma...

"Na Svetskom prvenstvu ću navijati za Francusku. OK mi je i vaša reprezentacija", dodao je Kevin, koji igra na poziciji veznog igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar