Вучићев договор - будућност свима

Споразум с Косовом је у интересу народа, правиће се под диригентском палицом САД и очекујем да ће предсједник Србије Александар Вучић успјети да издејствује најбоље могуће рјешење за Србију, рекао је новинар Милован Јовановић на Н1.

Свијет 03.06.2018 | 21:56
 Вучићев договор - будућност свима
Очекујем наставак дијалога Београда и Приштине и очекујем компромис о Косову, рекао је Јовановић и додао:

"Договор очекујем у народном периоду, тј. до октобра мјесеца. А договор ће се правити под диригентском палицом САД; и очекујем да ће Србија да добије нешто заузврат. Очекујем да ће Вучић да спаси шта се спасити да и да ће успјети да издејствује најбоље могуће рјешење за Србију", подвукао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Слободан Милошевић изгубио Косово капитулацијом у Куманову и Резолуцијом 1244; истиче да сада Вучић нема шта да изгуби.

“Вучић ако успије да направи компромис са косовским Албанцима, да направи помирење између Срба и Бошњака, између Срба и Албанаца и Срба и Хрвата – он ће помјерити ствари са мртве тачке и осигурати будућност нашој дјеци и свима нама”, каже Јовановић и додаје да је од суштинске важности да се подржи иницијатива предједника Вучића за помирење и договор.

Нико у овом тренутку од Србије не тражи признање Косова, али се тражи нормализација односа са Косовом, то значи да Косово не може бити саплитано у међународним институцијама.

Јованоћ је навео да се врши притисак на Србију да дође до споразума са Приштином.

"Притисак врши Брисел, Њемачка, Америка... Косово је прогласило независност 2008. Ту независност су признале највеће и најмоћније силе свијета и ту није битно колико је земаља против”, каже Јовановић.

(БН / Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нако

03.06.2018 16:37

Вуцицу само напред, помируј али не дирај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.којотовски.

03.06.2018 17:04

А ста це добити Србија за узврат?похвале тапсање по рамену и нови кредит од ммф-а.Предсједник Вуциц це добити мјесто у историји као цовјек који је под притиском и лазним обецањима предао Косово Албанцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

03.06.2018 21:27

Тако је.

Name

Гергелy

03.06.2018 17:07

Није ми јасно ста то Србија мозе добити за узврат,ста то мозе Вуциц јос да спаси и које је то најбоље рјесење за Србију то нико не говори.Албанци ни милиметра од независности неце одсупити и ста мозе Србија да извуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредно

03.06.2018 20:11

Ево и овај видио од Иринеја па се учланио у СНС. Може бити да је и он са Алеком повео ноћ у винском подруму у Јајинцима.

ОДГОВОРИТЕ