Vučićev dogovor - budućnost svima

Sporazum s Kosovom je u interesu naroda, praviće se pod dirigentskom palicom SAD i očekujem da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uspjeti da izdejstvuje najbolje moguće rješenje za Srbiju, rekao je novinar Milovan Jovanović na N1.

Svijet 03.06.2018 | 21:56
 Vučićev dogovor - budućnost svima
Očekujem nastavak dijaloga Beograda i Prištine i očekujem kompromis o Kosovu, rekao je Jovanović i dodao:

"Dogovor očekujem u narodnom periodu, tj. do oktobra mjeseca. A dogovor će se praviti pod dirigentskom palicom SAD; i očekujem da će Srbija da dobije nešto zauzvrat. Očekujem da će Vučić da spasi šta se spasiti da i da će uspjeti da izdejstvuje najbolje moguće rješenje za Srbiju", podvukao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Slobodan Milošević izgubio Kosovo kapitulacijom u Kumanovu i Rezolucijom 1244; ističe da sada Vučić nema šta da izgubi.

“Vučić ako uspije da napravi kompromis sa kosovskim Albancima, da napravi pomirenje između Srba i Bošnjaka, između Srba i Albanaca i Srba i Hrvata – on će pomjeriti stvari sa mrtve tačke i osigurati budućnost našoj djeci i svima nama”, kaže Jovanović i dodaje da je od suštinske važnosti da se podrži inicijativa predjednika Vučića za pomirenje i dogovor.

Niko u ovom trenutku od Srbije ne traži priznanje Kosova, ali se traži normalizacija odnosa sa Kosovom, to znači da Kosovo ne može biti saplitano u međunarodnim institucijama.

Jovanoć je naveo da se vrši pritisak na Srbiju da dođe do sporazuma sa Prištinom.

"Pritisak vrši Brisel, Njemačka, Amerika... Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. Tu nezavisnost su priznale najveće i najmoćnije sile svijeta i tu nije bitno koliko je zemalja protiv”, kaže Jovanović.

(BN / N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nako

03.06.2018 16:37

Vucicu samo napred, pomiruj ali ne diraj.

ODGOVORITE
Name

S.kojotovski.

03.06.2018 17:04

A sta ce dobiti Srbija za uzvrat?pohvale tapsanje po ramenu i novi kredit od mmf-a.Predsjednik Vucic ce dobiti mjesto u istoriji kao covjek koji je pod pritiskom i laznim obecanjima predao Kosovo Albancima.

ODGOVORITE
Name

Dejan

03.06.2018 21:27

Tako je.

Name

Gergely

03.06.2018 17:07

Nije mi jasno sta to Srbija moze dobiti za uzvrat,sta to moze Vucic jos da spasi i koje je to najbolje rjesenje za Srbiju to niko ne govori.Albanci ni milimetra od nezavisnosti nece odsupiti i sta moze Srbija da izvuce.

ODGOVORITE
Name

Napredno

03.06.2018 20:11

Evo i ovaj vidio od Irineja pa se učlanio u SNS. Može biti da je i on sa Alekom poveo noć u vinskom podrumu u Jajincima.

ODGOVORITE