Барса ће имати озбиљне проблеме због Гризмана?!

ФИФА би могла да реагује и направи проблеме Каталонцима!

Фудбал 05.06.2018 | 14:00
Барса ће имати озбиљне проблеме због Гризмана?!
Није тајна. Далеко од тога. Барселона жели Антоана Гризмана, жели да плати његову откупну клаузулу од 100.000.000 евра и постоје велике шансе да тако и буде. Француз до сада није нити потврдио нити демантовао ову вест, али је рекао да ће се све знати до почетка Светског првенства у Русији (14. јун).

И све то иде на једну страну, али потпуно другачију слику даје, додуше мадридски Ас, који пише да би Барса могла да има проблеме са Фифом због Гризмана.

Каталонци су имали разговоре са Французом иако овај има још четири године уговора са Атлетико Мадридом. Барсин шеф Ђозеп Марија Бартомеу је јавно рекао да је имао преговоре са менаџером Атлетико Мадрида, па му је Фифа "села за врат".

Проблем је правило по ком клубови могу да преговарају са играчем туђег клуба само ако је ушао у последњих шест месеци уговора. То свакако са Гризманом није случај.

Са друге стране, "истина" Барселоне каже да је тај клуб могао да преговара са Французовим менаџером зато што у уговору Гризмана стоји да има откупну клаузулу. Какогод, то неће бити прихватљиво у очима Фифе.

Довољно је само погледати раније случајеве. Рецимо, Рома је кажњена зато што је преговарала са Филипом Мексесом раније него што је то правно дозвољено. И Челси је имао исту судбину када је навео бившег нападача Рајо Ваљекана и Севиље Гаела Какуте да раскине уговор са Лансом и потпише за њега 2009. године.

Каква је била казна? Оба клуба су добила забране трансфера, па би нешто слично могло да се догоди и Барселони због случаја Гризмана. Само, није познато да ли би и сам тај трансфер могао да буде забрањен, или би се он догодио, а Барса сносила последице у будућности.

Помиње се чак двоипогодишња забрана што би било невероватно ригорозно. 

Барса би са Гризманом могла да добије невероватно много у играчком смислу, али ако се ова прича о забрани настави, последице би могле да буду папрене.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар