Barsa će imati ozbiljne probleme zbog Grizmana?!

FIFA bi mogla da reaguje i napravi probleme Kataloncima!

Fudbal 05.06.2018 | 14:00
Barsa će imati ozbiljne probleme zbog Grizmana?!
Nije tajna. Daleko od toga. Barselona želi Antoana Grizmana, želi da plati njegovu otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra i postoje velike šanse da tako i bude. Francuz do sada nije niti potvrdio niti demantovao ovu vest, ali je rekao da će se sve znati do početka Svetskog prvenstva u Rusiji (14. jun).

I sve to ide na jednu stranu, ali potpuno drugačiju sliku daje, doduše madridski As, koji piše da bi Barsa mogla da ima probleme sa Fifom zbog Grizmana.

Katalonci su imali razgovore sa Francuzom iako ovaj ima još četiri godine ugovora sa Atletiko Madridom. Barsin šef Đozep Marija Bartomeu je javno rekao da je imao pregovore sa menadžerom Atletiko Madrida, pa mu je Fifa "sela za vrat".

Problem je pravilo po kom klubovi mogu da pregovaraju sa igračem tuđeg kluba samo ako je ušao u poslednjih šest meseci ugovora. To svakako sa Grizmanom nije slučaj.

Sa druge strane, "istina" Barselone kaže da je taj klub mogao da pregovara sa Francuzovim menadžerom zato što u ugovoru Grizmana stoji da ima otkupnu klauzulu. Kakogod, to neće biti prihvatljivo u očima Fife.

Dovoljno je samo pogledati ranije slučajeve. Recimo, Roma je kažnjena zato što je pregovarala sa Filipom Meksesom ranije nego što je to pravno dozvoljeno. I Čelsi je imao istu sudbinu kada je naveo bivšeg napadača Rajo Valjekana i Sevilje Gaela Kakute da raskine ugovor sa Lansom i potpiše za njega 2009. godine.

Kakva je bila kazna? Oba kluba su dobila zabrane transfera, pa bi nešto slično moglo da se dogodi i Barseloni zbog slučaja Grizmana. Samo, nije poznato da li bi i sam taj transfer mogao da bude zabranjen, ili bi se on dogodio, a Barsa snosila posledice u budućnosti.

Pominje se čak dvoipogodišnja zabrana što bi bilo neverovatno rigorozno. 

Barsa bi sa Grizmanom mogla da dobije neverovatno mnogo u igračkom smislu, ali ako se ova priča o zabrani nastavi, posledice bi mogle da budu paprene.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar