Лева и Јуве - реално?!

Пољак има чврст уговор са Баварцима, међутим тешко да ће Немци успети да га задрже уколико он заиста буде изричито тражио да иде. . .

Фудбал 07.06.2018 | 23:31
Лева и Јуве - реално?!
У Јувентусу нису задовољни учинком Гонзала Игуаина и уколико буде стигла адекватна понуда Аргентинац неће имати препрекла да после Мундијала промени средину! Ово и није нека новост, говорка се о могућности да Пипита оде већ неко време, као и о потајној жељи Торинеза да на његово место дође Мауро Икарди. Оно што је новост јесте Јувеова алтернатива за Икардија. Коријере дело Спорт у данашњем издању тврди - то је Роберт Левандовски! 

Колико је реално да Јувентус у две године направи два тако велика трансфера? То је главно питање... 

Уколико би Стара дама извукла новац уложен у Игуаина (90.000.000 евра), или бар приближну цифру, финансијске могућности италијанског гиганта не би требало доводити у питање. Тиме би први услов био испуњен. Други би била жеља играча, а она није спорна - Пољак по сваку цену жели да оде из Бајерна. Додуше, Лева је већ дуже време загрејан за Реал Мадрид, али велико је питање да ли постоје исте симпатије и са друге стране. Мада је Роберт Левандовски баш због великог трансфера (у Реал) и отпустио старог менаџера, те ангажовао "провереног" Пинија Захавија. Изарелац, то је познато, има добре контакте са Перезом и Абрамовичем... 

Јуве је нешто ново у целој причи и као и сви потенцијални купци имаће велику препреку у лику Карл Хајнца Руменигеа и Улија Хенеса, који су решени да задрже прву звезду у Минхену. Уосталом, колико су сигурни да ће у тој мисији успети говори недавна изјава Руменигеа, који је гласно и јасно поручио једном новинару: Хоћете ли да се кладите са мном да ће Лева и наредне сезоне играти за Бајерн? 

Роберт Левандовски има чврст уговор са Баварцима, међутим тешко да ће Немци успети да га задрже уколико он заиста буде изричито тражио да иде. А спекулише се да већ јесте званично затражио трансфер. Коме, на крају крајева, треба незадовољан играч?

У таквој ситуацији и Бајерн би могао да пронађе свој интерес. Мада се ради о клубу који је финансијски вероватно најстабилнији на свету (приходи у сезони 2016/17 износили су им преко 500.000.000 евра), ако за играча од 30 година ког сте довели за 0 евра, добијете 80, 90 или 100 милиона евра - биће да је то добар посао, зар не? 

Коначни утисак изгледао би овако: Лева хоће да иде, али тамо где он хоће - њега неће. А они који га хоће њему нису интересантни или не могу да га плате. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар