Leva i Juve - realno?!

Poljak ima čvrst ugovor sa Bavarcima, međutim teško da će Nemci uspeti da ga zadrže ukoliko on zaista bude izričito tražio da ide. . .

Fudbal 07.06.2018 | 23:31
Leva i Juve - realno?!
U Juventusu nisu zadovoljni učinkom Gonzala Iguaina i ukoliko bude stigla adekvatna ponuda Argentinac neće imati preprekla da posle Mundijala promeni sredinu! Ovo i nije neka novost, govorka se o mogućnosti da Pipita ode već neko vreme, kao i o potajnoj želji Torineza da na njegovo mesto dođe Mauro Ikardi. Ono što je novost jeste Juveova alternativa za Ikardija. Korijere delo Sport u današnjem izdanju tvrdi - to je Robert Levandovski! 

Koliko je realno da Juventus u dve godine napravi dva tako velika transfera? To je glavno pitanje... 

Ukoliko bi Stara dama izvukla novac uložen u Iguaina (90.000.000 evra), ili bar približnu cifru, finansijske mogućnosti italijanskog giganta ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Time bi prvi uslov bio ispunjen. Drugi bi bila želja igrača, a ona nije sporna - Poljak po svaku cenu želi da ode iz Bajerna. Doduše, Leva je već duže vreme zagrejan za Real Madrid, ali veliko je pitanje da li postoje iste simpatije i sa druge strane. Mada je Robert Levandovski baš zbog velikog transfera (u Real) i otpustio starog menadžera, te angažovao "proverenog" Pinija Zahavija. Izarelac, to je poznato, ima dobre kontakte sa Perezom i Abramovičem... 

Juve je nešto novo u celoj priči i kao i svi potencijalni kupci imaće veliku prepreku u liku Karl Hajnca Rumenigea i Ulija Henesa, koji su rešeni da zadrže prvu zvezdu u Minhenu. Uostalom, koliko su sigurni da će u toj misiji uspeti govori nedavna izjava Rumenigea, koji je glasno i jasno poručio jednom novinaru: Hoćete li da se kladite sa mnom da će Leva i naredne sezone igrati za Bajern? 

Robert Levandovski ima čvrst ugovor sa Bavarcima, međutim teško da će Nemci uspeti da ga zadrže ukoliko on zaista bude izričito tražio da ide. A spekuliše se da već jeste zvanično zatražio transfer. Kome, na kraju krajeva, treba nezadovoljan igrač?

U takvoj situaciji i Bajern bi mogao da pronađe svoj interes. Mada se radi o klubu koji je finansijski verovatno najstabilniji na svetu (prihodi u sezoni 2016/17 iznosili su im preko 500.000.000 evra), ako za igrača od 30 godina kog ste doveli za 0 evra, dobijete 80, 90 ili 100 miliona evra - biće da je to dobar posao, zar ne? 

Konačni utisak izgledao bi ovako: Leva hoće da ide, ali tamo gde on hoće - njega neće. A oni koji ga hoće njemu nisu interesantni ili ne mogu da ga plate. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar