Фулам га не да Челсију - спрема Јокану нови уговор!

Нови премијерлигаш понудиће српском тренеру боље услове, чим се овај врати са одмора, објавио је "Скај спортс".  Крећу преговори – Фулам нуди нови уговор Јокановићу! Управа енглеског фудбалског клуба Фулам разговараће крајем месеца са тренером Славишом Јокановићем о новом уговору, пренео је Скај.

Фудбал 04.06.2018 | 22:00
Фулам га не да Челсију - спрема Јокану нови уговор!
Како се наводи, Фулам жели да понуди српском тренеру нови уговор, након што је одвео екипу у Премијер лигу. Преговори ће почети када се бивши тренер Партизана врати са одомора.

За 49-годишњег Јокановића заинтересовани су бројни клубови, међу којима и Челси, пошто је неизвесно да ли ће Антонио Конте остати на клупи "плаваца".

Јокановићев уговор са Фуламом истиче наредног лета. 

Он је ове сезоне направио велики успех са тим клубом, након што је у финалу плеј-офа Чемпионшипа на лондонском Вемблију победјена Астон Вила са 1:0 и изборен пласман у Премијер лигу. 

Јокановић је први тренер родјен ван Велике Британије и Ирске који је два клуба увео у Премијер лигу. Пре Фулама то је учинио са Вотфордом 2015. године. 

Фулам је освојио треће место у Чемпионшипу, иако је у неком тренутку био 12. на табели. Екипа је у другом делу сезоне нанизала 23 утакмице без пораза, након што су у јануару на позајмицу дошли Александар Митровић и Мет Таргет. 

Скај је пренео да управа Фулама жели да задржи обојицу играча и са њима потпише трајне уговоре, али да ће са њима преговарати тек током лета.

Италијански новинар Ђанлука Ди Марцио "запалио" је фудбалски сегмент интернета вијешћу да је менаџер Фулама Славиша Јокановић ступио у преговоре са газдом комшијског Челсија, Романом Абрамовичем.

Ди Марцио је објавио да је Јокановић један од кандидата, уз Мауриција Сарија и Лорана Блана, али треба имати на уму да ситуација у Челсију није једноставна.

Да би дошао било који нови стратег, Абрамович прво мора да разријеши статус Антонија Контеа, који нема намјеру да добровољно оде са клупе "плаваца".

"Скај спортс" у међувремену је дошао до сазнања да је управа Фулама, одмах по Јокановићевом повратку са одмора, крајем јуна, спремна да разговара о новим условима сарадње.

Некадашњи репрезентативац Србије и бивши тренер Партизана, тајландског Муангтонга, Левског из Софије, шпанског Еркулеса, Вотфорда и Макабија из Тел Авива, преузео је Фулам крајем 2015. године, а фебруара 2017. се обавезао да ће остати на "Крејвен Котиџу" до љета 2019.

Међутим, нормално је да након уласка у Премијер лигу дође до ревизије постојећег уговора, јер ће се клупски приходи енормно повећати.

Јокановић је прошле суботе постао први тренер рођен изван Велике Британије и Ирске, који је увео два клуба из Чемпионшипа у Премијер лигу.

Прије Фулама (побиједио Астон Вилу 1:0 у финалу плеј-офа), то је 2015. урадио са Вотфордом, али се онда није договорио о даљој сарадњи и отишао је у Израел, док су Хорнетси ангажовали Шпанца, Кикеа Санчез Флореса.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар