Fulam ga ne da Čelsiju - sprema Jokanu novi ugovor!

Novi premijerligaš ponudiće srpskom treneru bolje uslove, čim se ovaj vrati sa odmora, objavio je "Skaj sports".  Kreću pregovori – Fulam nudi novi ugovor Jokanoviću! Uprava engleskog fudbalskog kluba Fulam razgovaraće krajem meseca sa trenerom Slavišom Jokanovićem o novom ugovoru, preneo je Skaj.

Fudbal 04.06.2018 | 22:00
Fulam ga ne da Čelsiju - sprema Jokanu novi ugovor!
Kako se navodi, Fulam želi da ponudi srpskom treneru novi ugovor, nakon što je odveo ekipu u Premijer ligu. Pregovori će početi kada se bivši trener Partizana vrati sa odomora.

Za 49-godišnjeg Jokanovića zainteresovani su brojni klubovi, među kojima i Čelsi, pošto je neizvesno da li će Antonio Konte ostati na klupi "plavaca".

Jokanovićev ugovor sa Fulamom ističe narednog leta. 

On je ove sezone napravio veliki uspeh sa tim klubom, nakon što je u finalu plej-ofa Čempionšipa na londonskom Vembliju pobedjena Aston Vila sa 1:0 i izboren plasman u Premijer ligu. 

Jokanović je prvi trener rodjen van Velike Britanije i Irske koji je dva kluba uveo u Premijer ligu. Pre Fulama to je učinio sa Votfordom 2015. godine. 

Fulam je osvojio treće mesto u Čempionšipu, iako je u nekom trenutku bio 12. na tabeli. Ekipa je u drugom delu sezone nanizala 23 utakmice bez poraza, nakon što su u januaru na pozajmicu došli Aleksandar Mitrović i Met Target. 

Skaj je preneo da uprava Fulama želi da zadrži obojicu igrača i sa njima potpiše trajne ugovore, ali da će sa njima pregovarati tek tokom leta.

Italijanski novinar Đanluka Di Marcio "zapalio" je fudbalski segment interneta viješću da je menadžer Fulama Slaviša Jokanović stupio u pregovore sa gazdom komšijskog Čelsija, Romanom Abramovičem.

Di Marcio je objavio da je Jokanović jedan od kandidata, uz Mauricija Sarija i Lorana Blana, ali treba imati na umu da situacija u Čelsiju nije jednostavna.

Da bi došao bilo koji novi strateg, Abramovič prvo mora da razriješi status Antonija Kontea, koji nema namjeru da dobrovoljno ode sa klupe "plavaca".

"Skaj sports" u međuvremenu je došao do saznanja da je uprava Fulama, odmah po Jokanovićevom povratku sa odmora, krajem juna, spremna da razgovara o novim uslovima saradnje.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši trener Partizana, tajlandskog Muangtonga, Levskog iz Sofije, španskog Erkulesa, Votforda i Makabija iz Tel Aviva, preuzeo je Fulam krajem 2015. godine, a februara 2017. se obavezao da će ostati na "Krejven Kotidžu" do ljeta 2019.

Međutim, normalno je da nakon ulaska u Premijer ligu dođe do revizije postojećeg ugovora, jer će se klupski prihodi enormno povećati.

Jokanović je prošle subote postao prvi trener rođen izvan Velike Britanije i Irske, koji je uveo dva kluba iz Čempionšipa u Premijer ligu.

Prije Fulama (pobijedio Aston Vilu 1:0 u finalu plej-ofa), to je 2015. uradio sa Votfordom, ali se onda nije dogovorio o daljoj saradnji i otišao je u Izrael, dok su Hornetsi angažovali Španca, Kikea Sančez Floresa.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar