Хари и Меган Маркл враћају поклоне вриједне 7 милиона долара

Принц Хари и његова супруга Меган Маркл намеравају да врате поклоне вредне седам милиона долара, јер према правилима не смеју да приме дарове људи које лично не познаје краљевска породица или компаније које желе промоцију.

Занимљивости 02.06.2018 | 13:24
Хари и Меган Маркл враћају поклоне вриједне 7 милиона долара
Хари и Меган, како пишу британски медији, су на меденом месецу у Канади, али размишљају о томе које свадбене поклоне да врате.

Према правилима краљевске породице, принц и његова супруга не смеју да узму поклоне људи које лично не познају и компанија које желе да се преко њиховог венчања промовишу и остваре добит.

"Одбили су све поклоне људи из Велике Британије који лично не познају чланове краљевске породице. Ту је увек и забринутост око исправности поклона и мотива због којих им неко нешто поклања", рекао је извор близак краљевској породици.

Хари и Меган су пре венчања нагласили да не очекују поклоне него желе да њихове званице донирају новац добротворним организацијама.

Бидермајер са венчања завршио на гробљу

Поклон који могу задржати је пар коала које ће бити у зоолошком врту Таронга у Сиднеју. Зову се Хари и Меган. Букет који је Меган носила на венчању на крају се нашао на гробљу. Цвеће које краљевска млада носи традиционално се полаже на гроб непознатом борцу на гробљу Вестминстерске опатије.

То је традиција коју краљевска породица поштује низ година, а започела је краљица Елизабета 1947. године након венчања с краљем Џорџом ВИ кад је свој венчани букет оставила на гробу непознатог борца, у спомен на брата Фергуса који је погинуо 1915. године, у Првом светском рату.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Www

02.06.2018 17:39

Какво ЕНГЛЕСКО поштење???

ОДГОВОРИТЕ