Французи добили Италијане, реми Турске и Туниса уз проблеме!

Кад прокључа турска крв: Тосун хтео да бије „рођеног“ навијача! Непријатне сцене у Женеви! Нису на истом броју обртаја: Француску је милина гледати, Италијане тек чека озбиљан посао! Лагана победа Галских петлова у Ници.

Фудбал 01.06.2018 | 23:30
Французи добили Италијане, реми Турске и Туниса уз проблеме!
Празник за очи. Како игра Француска, дође човеку да накриви капу, завали се на седиште и ужива. Ако се тако ове ноћи у Ници понашао Дидије Дешан разумемо га. Има апсолутно право, јер његова селекција већ сад, две седмице уочи почетка Мундијала, делује спремно, растрчано и ефикасно, па је у контролном мечу јасно ставила до знања Италијанима због чега неће уживо видети Русију - 3:1.

Просто је: Галски петлови имају више квалитетних фудбалера. О онима који су испали са списка већ смо писали као хипотетичком кандидату за четвртфинале, а ови првопозивци тако лако терају лопту напред да им се мора честитати. Не само на офанзивном опредељењу (стандардна формација 4-3-3), већ и на начину на који сваки играч прави разлику у корист свог тима. Од голмана Лориса од нападача Гризмана. Једноставно, екипа без слабе тачке.

Отуда тријумф који тачну илуструје зашто су Гали међу главним кандидатима за освајање Мундијала и зашто Азура неће бити на завршном турниру. Гости су успели да издрже само осам минута. Толико је било потребно актуелном вицепрваку Европе да откључа гол Салватореа Сиригуа, тако што је Самјуел Умтити био најсналажљивији у петерцу. Онда једанаестерац (Мандрагора оборио Лукаса Енрнадеза) који је у погодак претворио Антоан Гризман у 29, па као шлаг на торту лепотица Усмана Дембелеа (63) којом је замаскироа низ лоших потеза пре тога.

У сваком потезу домаћина било је приметно да су за четвороструке прваке света, у овом тренутку, класа. Да није било неозбољности или дечијих играрија Мбапеа и Дембелеа или да су Канте (статива), Погба, Матуиди били за нијансу прецизинији могли су Италијани да претрпе прави бродолом.

Овако, резултатски су још и подношљиво прошли. А што се игре тиче, руку на срце, не може се рећи да Роберто Манчини није донео бољитак у односу на квалификацииони период пд командом Вентуре. Играли су гости нападачки, кренули са Балотелијем, Кијезом и Берардијем, успели преко Леонарда Бонучија (покупио отпадак после слободног ударца Балотелија дочеканог овацијама у „својој“ Ници) да смање на 1:2, на тренутке показали и идеју и тачност у пасу, међутим, против разиграних Француза то није довољно.



Дуг је пут пред Манчинијем. Дешан је већ у циљној равнини процеса формирања великог тима. Још само да то потврди у Русији.

ФРАНЦУСКА - ИТАЛИЈА 3:1 (2:1)
/Умтити 8, Гризман 29 пен, Дембеле 63 - Бонучи 36/

Француска: Лорис - Павар, Рами, Умтити, Ернандез (од 62. Менди) - Канте, Толисо (од 77. Матуиди), Погба (од 86. Ензонзи) - Мбапе (од 83. Тован), Дембеле (од 71. Лемар), Гризман (од 77. Жиру). Селектор: Дидије Дешан.

Италија: Сиригу - Д’Амброзио (од 74. Флоренци), Калдара, Бонучи, Де Шиљо - Пелегрини (од 65. Кристанте), Жоржињо, Мандрагора - Берарди (од 74. Инсиње), Кјеза (од 88. Запакоста), Балотели (од 86. Белоти).Селектор: Роберто Манчини.

Кад прокључа турска крв: Тосун хтео да бије „рођеног“ навијача! Непријатне сцене у Женеви!

Термин „пријатељски меч“ не постоји у вокабулару турских репрезентативаца. Некада сами себи проблем, због честих свађа унутар тима и несугласица са тамошњим савезом, фудбалери често „пукну“ независно од тога ко је наспрам њих.

Тако, на пример, уопште није било важно што је екипу Мирчее Луческуа на контролном сусрету у Женеви тестирао Тунис. Турци су нашли начин да сами себи запрже чорбу. Конкретно, Џенк Тосун. Само пет минута пожто је дао гол из пенала, најбољи играч Турске је зарадио искључење, јер се посвађао са „рођеним“ навијачем!?

Наравно, Турака је било доста на трибинама швајцарског стадиона. Некима од њих тамо, дефинитивно, није било места, јер су вређали нападача Евертона, помињали су оца, па и ужу фамилију. Тосун није дао на себе. Иако се питамо како је чуо, желео је да се обрачуна са незадовољником и кренуо је насртљиво ка трибинама. Морали су да интервенишу саиграчи, а на крају и судија Бери који му је показао пут у свлачионицу.

Тунису је ово била друга припремна утакмица у склопу припрема за Мундијал. После 2:2 са Португалијом, исти резултат забележили су против све боље селекције Турске. Голове за афричку репрезентацију постигли суАнис Бадри (56) и Фержани Саси (79), док је осим Тосуна (54) за Турску погодио и Каглар Сојунку (90).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар