Francuzi dobili Italijane, remi Turske i Tunisa uz probleme!

Kad proključa turska krv: Tosun hteo da bije „rođenog“ navijača! Neprijatne scene u Ženevi! Nisu na istom broju obrtaja: Francusku je milina gledati, Italijane tek čeka ozbiljan posao! Lagana pobeda Galskih petlova u Nici.

Fudbal 01.06.2018 | 23:30
Francuzi dobili Italijane, remi Turske i Tunisa uz probleme!
Praznik za oči. Kako igra Francuska, dođe čoveku da nakrivi kapu, zavali se na sedište i uživa. Ako se tako ove noći u Nici ponašao Didije Dešan razumemo ga. Ima apsolutno pravo, jer njegova selekcija već sad, dve sedmice uoči početka Mundijala, deluje spremno, rastrčano i efikasno, pa je u kontrolnom meču jasno stavila do znanja Italijanima zbog čega neće uživo videti Rusiju - 3:1.

Prosto je: Galski petlovi imaju više kvalitetnih fudbalera. O onima koji su ispali sa spiska već smo pisali kao hipotetičkom kandidatu za četvrtfinale, a ovi prvopozivci tako lako teraju loptu napred da im se mora čestitati. Ne samo na ofanzivnom opredeljenju (standardna formacija 4-3-3), već i na načinu na koji svaki igrač pravi razliku u korist svog tima. Od golmana Lorisa od napadača Grizmana. Jednostavno, ekipa bez slabe tačke.

Otuda trijumf koji tačnu ilustruje zašto su Gali među glavnim kandidatima za osvajanje Mundijala i zašto Azura neće biti na završnom turniru. Gosti su uspeli da izdrže samo osam minuta. Toliko je bilo potrebno aktuelnom viceprvaku Evrope da otključa gol Salvatorea Sirigua, tako što je Samjuel Umtiti bio najsnalažljiviji u petercu. Onda jedanaesterac (Mandragora oborio Lukasa Enrnadeza) koji je u pogodak pretvorio Antoan Grizman u 29, pa kao šlag na tortu lepotica Usmana Dembelea (63) kojom je zamaskiroa niz loših poteza pre toga.

U svakom potezu domaćina bilo je primetno da su za četvorostruke prvake sveta, u ovom trenutku, klasa. Da nije bilo neozboljnosti ili dečijih igrarija Mbapea i Dembelea ili da su Kante (stativa), Pogba, Matuidi bili za nijansu preciziniji mogli su Italijani da pretrpe pravi brodolom.

Ovako, rezultatski su još i podnošljivo prošli. A što se igre tiče, ruku na srce, ne može se reći da Roberto Mančini nije doneo boljitak u odnosu na kvalifikaciioni period pd komandom Venture. Igrali su gosti napadački, krenuli sa Balotelijem, Kijezom i Berardijem, uspeli preko Leonarda Bonučija (pokupio otpadak posle slobodnog udarca Balotelija dočekanog ovacijama u „svojoj“ Nici) da smanje na 1:2, na trenutke pokazali i ideju i tačnost u pasu, međutim, protiv razigranih Francuza to nije dovoljno.



Dug je put pred Mančinijem. Dešan je već u ciljnoj ravnini procesa formiranja velikog tima. Još samo da to potvrdi u Rusiji.

FRANCUSKA - ITALIJA 3:1 (2:1)
/Umtiti 8, Grizman 29 pen, Dembele 63 - Bonuči 36/

Francuska: Loris - Pavar, Rami, Umtiti, Ernandez (od 62. Mendi) - Kante, Toliso (od 77. Matuidi), Pogba (od 86. Enzonzi) - Mbape (od 83. Tovan), Dembele (od 71. Lemar), Grizman (od 77. Žiru). Selektor: Didije Dešan.

Italija: Sirigu - D’Ambrozio (od 74. Florenci), Kaldara, Bonuči, De Šiljo - Pelegrini (od 65. Kristante), Žoržinjo, Mandragora - Berardi (od 74. Insinje), Kjeza (od 88. Zapakosta), Baloteli (od 86. Beloti).Selektor: Roberto Mančini.

Kad proključa turska krv: Tosun hteo da bije „rođenog“ navijača! Neprijatne scene u Ženevi!

Termin „prijateljski meč“ ne postoji u vokabularu turskih reprezentativaca. Nekada sami sebi problem, zbog čestih svađa unutar tima i nesuglasica sa tamošnjim savezom, fudbaleri često „puknu“ nezavisno od toga ko je naspram njih.

Tako, na primer, uopšte nije bilo važno što je ekipu Mirčee Lučeskua na kontrolnom susretu u Ženevi testirao Tunis. Turci su našli način da sami sebi zaprže čorbu. Konkretno, Dženk Tosun. Samo pet minuta požto je dao gol iz penala, najbolji igrač Turske je zaradio isključenje, jer se posvađao sa „rođenim“ navijačem!?

Naravno, Turaka je bilo dosta na tribinama švajcarskog stadiona. Nekima od njih tamo, definitivno, nije bilo mesta, jer su vređali napadača Evertona, pominjali su oca, pa i užu familiju. Tosun nije dao na sebe. Iako se pitamo kako je čuo, želeo je da se obračuna sa nezadovoljnikom i krenuo je nasrtljivo ka tribinama. Morali su da intervenišu saigrači, a na kraju i sudija Beri koji mu je pokazao put u svlačionicu.

Tunisu je ovo bila druga pripremna utakmica u sklopu priprema za Mundijal. Posle 2:2 sa Portugalijom, isti rezultat zabeležili su protiv sve bolje selekcije Turske. Golove za afričku reprezentaciju postigli suAnis Badri (56) i Feržani Sasi (79), dok je osim Tosuna (54) za Tursku pogodio i Kaglar Sojunku (90).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar