Лу: Није у реду, ово се никад прије није догодило!

Тајрон Лу, тренер Кливленда, био је видно разочаран после првог меча финала у којем је његов тим након продужетака поражен од Голден Стејта.

Кошарка 02.06.2018 | 09:30
Лу: Није у реду, ово се никад прије није догодило!
Судије су на овом мечу досудиле неколико одлука на штету Кавалирса, а таква једна се по многима десила и на 36 секунди до краја.

Кливленд је водио са 104:102, Дурент се налазио у продору када је налетео на Леброна Џејмса и сударио се с њима.

Арбитри су прво досудили фаул у нападу, али су онда отишли да прегледају снимак да виде да ли је Џејмс био у недозовољеном полукругу у рекету. Ако јесте онда је фаул од одбране, а ако није одлука остаје првобитна – фаул у нападу.

Приликом гледања снимка јасно се видело да је Џејмс с обе ноге ван полукруга, међутим судије су онда урадиле, по речима Тајрона Луа, 'нешто што се није десило у историји НБА' – промениле су одлуку јер се Леброн, наводно, кретао па су Вориорси и Дурент добили два слободна бацања.

"Арбитри су показали да је фаул у нападу. Леброн је очигледно био у дозвољеној зони. Могли су да иду да гледају снимак да виде да ли је на линији, али после гледања снимка није био ни близу.

Осећај је веома лош. Никада пре се ово није десило. Знате да је ван недозвољене зоне и онда промените одлуку и кажете да је фаул од одбране. То се никада није десило у историји ове игре. Ово је финале, највећи догађај, мој тим је играо добро... Једноставно није у реду...", рекао је Лу после меча.

Епилог је касније свима познат, Дурент је погодио оба слободна бацања, Џеј Ар Смит је пропустио шансу да донесе победу Кавсима и Вориорси су на крају славили у продужетку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар