Lu: Nije u redu, ovo se nikad prije nije dogodilo!

Tajron Lu, trener Klivlenda, bio je vidno razočaran posle prvog meča finala u kojem je njegov tim nakon produžetaka poražen od Golden Stejta.

Košarka 02.06.2018 | 09:30
Lu: Nije u redu, ovo se nikad prije nije dogodilo!
Sudije su na ovom meču dosudile nekoliko odluka na štetu Kavalirsa, a takva jedna se po mnogima desila i na 36 sekundi do kraja.

Klivlend je vodio sa 104:102, Durent se nalazio u prodoru kada je naleteo na Lebrona Džejmsa i sudario se s njima.

Arbitri su prvo dosudili faul u napadu, ali su onda otišli da pregledaju snimak da vide da li je Džejms bio u nedozovoljenom polukrugu u reketu. Ako jeste onda je faul od odbrane, a ako nije odluka ostaje prvobitna – faul u napadu.

Prilikom gledanja snimka jasno se videlo da je Džejms s obe noge van polukruga, međutim sudije su onda uradile, po rečima Tajrona Lua, 'nešto što se nije desilo u istoriji NBA' – promenile su odluku jer se Lebron, navodno, kretao pa su Voriorsi i Durent dobili dva slobodna bacanja.

"Arbitri su pokazali da je faul u napadu. Lebron je očigledno bio u dozvoljenoj zoni. Mogli su da idu da gledaju snimak da vide da li je na liniji, ali posle gledanja snimka nije bio ni blizu.

Osećaj je veoma loš. Nikada pre se ovo nije desilo. Znate da je van nedozvoljene zone i onda promenite odluku i kažete da je faul od odbrane. To se nikada nije desilo u istoriji ove igre. Ovo je finale, najveći događaj, moj tim je igrao dobro... Jednostavno nije u redu...", rekao je Lu posle meča.

Epilog je kasnije svima poznat, Durent je pogodio oba slobodna bacanja, Džej Ar Smit je propustio šansu da donese pobedu Kavsima i Voriorsi su na kraju slavili u produžetku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar