Вест Хем удара јако: За Пастореа 20.000.000 евра!

ПСЖ је заинтересован за продају иако би изгубио дупло од уложеног!

Фудбал 04.06.2018 | 13:00
Вест Хем удара јако: За Пастореа 20.000.000 евра!
Званично, још нико није прешао праг стадиона „Лондон“. Незванично, пред вратима је прилична гужва. Између осталих, за њу се побринуо и Хавијер Пасторе, пошто је освануо као један од могућих новајлија Вест Хема у летњем прелазном року.

Нови тренер Чекићара Мануел Пелегрини покушава са свих крајева Европе да доведе новајлије које би после сезоне за заборав донеле помак, а као велику жељу идентификовао је 28-годишњег Аргентинца. Не само да га хоће, него је за потпис спремио 20.000.000 евра. Тај новац требало би да буде довољан да убеди челнике Пари Сен Жермена да га пусте. Из два разлога.

Први је практични, јер некадашњи првотимац Палерма улази у завршну годину сарадње са француском прваком и ово је последња шанса да Свеци извуку бар део новца уложен у долазак пре седам лета. Тад су га платили 40.000.000 евра. Други се огледа у спремности да га пусте по дупло јефтинијој цени због претња УЕФА, односно правила финансијског фер-плеја, која налажу да ПСЖ мора да у предстојећем прелазном року прода играче у вредности од 70.000.000 евра како би „чист“ ушао у наредну такмичарску годину.

Сам Пасторе је заинтереосван за одлазак у Премијер лигу. Тим пре што више није прва опција на Парку принчева. Бар није био минуле сезоне код Унаја Емерија. Иако је скупио 37 утакмица, углавном је био резервна, није почео ниједан сусрет Лиге шампиона и питање је да ли за њега има места код новог стратега Томаса Тухела. Наравно, ту је и изазов играња у Енглеској.

А план Чекићара је амбициозан: већ је капарисан десни бек Фулама Рајан Фредерикс, у завршним су преговорима са Барселоном око куповине бразилског штопера Марлона, на радару је и дефанзивац Ђенове Армандо Ицо, те крило Лација Фелипе Андерсон. У таквом друштву евентулани потпис Хавијера Пастореа био би прави џек-пот.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар