Vest Hem udara jako: Za Pastorea 20.000.000 evra!

PSŽ je zainteresovan za prodaju iako bi izgubio duplo od uloženog!

Fudbal 04.06.2018 | 13:00
Vest Hem udara jako: Za Pastorea 20.000.000 evra!
Zvanično, još niko nije prešao prag stadiona „London“. Nezvanično, pred vratima je prilična gužva. Između ostalih, za nju se pobrinuo i Havijer Pastore, pošto je osvanuo kao jedan od mogućih novajlija Vest Hema u letnjem prelaznom roku.

Novi trener Čekićara Manuel Pelegrini pokušava sa svih krajeva Evrope da dovede novajlije koje bi posle sezone za zaborav donele pomak, a kao veliku želju identifikovao je 28-godišnjeg Argentinca. Ne samo da ga hoće, nego je za potpis spremio 20.000.000 evra. Taj novac trebalo bi da bude dovoljan da ubedi čelnike Pari Sen Žermena da ga puste. Iz dva razloga.

Prvi je praktični, jer nekadašnji prvotimac Palerma ulazi u završnu godinu saradnje sa francuskom prvakom i ovo je poslednja šansa da Sveci izvuku bar deo novca uložen u dolazak pre sedam leta. Tad su ga platili 40.000.000 evra. Drugi se ogleda u spremnosti da ga puste po duplo jeftinijoj ceni zbog pretnja UEFA, odnosno pravila finansijskog fer-pleja, koja nalažu da PSŽ mora da u predstojećem prelaznom roku proda igrače u vrednosti od 70.000.000 evra kako bi „čist“ ušao u narednu takmičarsku godinu.

Sam Pastore je zaintereosvan za odlazak u Premijer ligu. Tim pre što više nije prva opcija na Parku prinčeva. Bar nije bio minule sezone kod Unaja Emerija. Iako je skupio 37 utakmica, uglavnom je bio rezervna, nije počeo nijedan susret Lige šampiona i pitanje je da li za njega ima mesta kod novog stratega Tomasa Tuhela. Naravno, tu je i izazov igranja u Engleskoj.

A plan Čekićara je ambiciozan: već je kaparisan desni bek Fulama Rajan Frederiks, u završnim su pregovorima sa Barselonom oko kupovine brazilskog štopera Marlona, na radaru je i defanzivac Đenove Armando Ico, te krilo Lacija Felipe Anderson. U takvom društvu eventulani potpis Havijera Pastorea bio bi pravi džek-pot.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar