Покетино: Реал ме није звао! Још! Али...

Али, нека се пази јер ови из Тотенхема гризу! Тренер Спарса потврдио да нема излазну клаузулу из уговора који је недавно потписао са Спарсима, али сва питања оставља отвореним. . .

Фудбал 01.06.2018 | 21:45
Покетино: Реал ме није звао! Још! Али...
Маурисио Покетино се налази у Мадриду због промоције књиге, а то је била идеална прилика за Марку да одради интервју са првим фаворитом за долазак на место тренера Реал Мадрида уместо Зинедина Зидана.

Не можемо да кажемо да је Покетино био превише отворен, али је барем отклонио неке дилеме. Пре свега, да ли га је Реал контактирао?

"Реал Мадрид ме није звао", рекао је Покетино за Радио Марку и додао да нема никакву излазну клаузулу у новом уговору, те да ће Реал морати да преговара са председником Тотенхема Данијелом Левијемкоји је познат као тврд преговарач.

"Данијел Леви гризе", рекао је Покетино Шпанцима.

Како, гледаш на гласине о преласку у Реал?

"Природно. То уопште не утиче на мене", каже Покетино.

Да ли је могуће одбити Реал?

"Ви мислите да је немогуће, али ви нисте ја", одговорио је Покетино.

Дакле, без клаузуле у уговору Реал ће морати да ступи у контакт са председником Тотенхема. Спремају се иза угла дуги преговори. Краљевски клуб је већ са Флорентином Перезом имао то искуство када је преговарао довођење Герета Бејла и Луке Модрића. Када је Покетинорекао да Леви гризе, није ту било много шале. Посебно што је Покетинонедавно потписао уговор на пет година вредан 50.000.000 евра. Папир је папир, ту нема лажи нема преваре. Реал ће морати озбиљно да се испрси.

Покетино је за шпанске медије говорио о различитим темама. Један од њих је била одлука Зинедина Зиданада напусти клуб после три узастопне титуле првака Европе.

"Нисам уопште изненађен његовом одлуком. Тренери живе у тешком свету. Понекад смо веома усамљени, понекад правимо одлуке које људи не очекују, али Зидан је сигурно имао своје разлоге", рекао је Покетино.

Покушавали су шпански новинари да извуку нешто више од Покетина.

"Никада не знате шта може да се догоди сутра. Живот вас ставља у ситуацију коју не очекујете. Не би било фер према Левију да сада ја форсирам трансфер, управо сам продужио уговор и срећан сам", дипломатски је одговарао стратег Тотенхема, али и рекао да ће саслушати сваку понуду, поготово од Реала.

Шта мисли о тиму Реала?

"Освојили су четири Лиге шампиона у последњих пет година. Од тога три заредом. Имају сјајан тим са једним од најбољих играча у историји", одговорио је Аргентинац.

Говорио је и о свом тиму.

"Веома сам задовољан са својим садашњим тимом. Уживам од дана до дана, срећан сам, али никада не знате у фудбалу шта ће да се догоди. Сутра је непознато увек. Узбуђен сам због пројекта мог клуба. Фокусиран сам на садашњост, видећемо шта ће се догодити у будућности".

Будућност?

"Сви имамо своје снове, али обновио сам уговор пре 10 дана и срећан сам у Лондону", рекао јеПокетино.

Није тајна да га Реал дуго прати, није тајна ни да он жели у Реал. Али, истина је и да има уговор на још пет година у Тотенхему. Све опције су отворене.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар