Poketino: Real me nije zvao! Još! Ali...

Ali, neka se pazi jer ovi iz Totenhema grizu! Trener Sparsa potvrdio da nema izlaznu klauzulu iz ugovora koji je nedavno potpisao sa Sparsima, ali sva pitanja ostavlja otvorenim. . .

Fudbal 01.06.2018 | 21:45
Poketino: Real me nije zvao! Još! Ali...
Maurisio Poketino se nalazi u Madridu zbog promocije knjige, a to je bila idealna prilika za Marku da odradi intervju sa prvim favoritom za dolazak na mesto trenera Real Madrida umesto Zinedina Zidana.

Ne možemo da kažemo da je Poketino bio previše otvoren, ali je barem otklonio neke dileme. Pre svega, da li ga je Real kontaktirao?

"Real Madrid me nije zvao", rekao je Poketino za Radio Marku i dodao da nema nikakvu izlaznu klauzulu u novom ugovoru, te da će Real morati da pregovara sa predsednikom Totenhema Danijelom Levijemkoji je poznat kao tvrd pregovarač.

"Danijel Levi grize", rekao je Poketino Špancima.

Kako, gledaš na glasine o prelasku u Real?

"Prirodno. To uopšte ne utiče na mene", kaže Poketino.

Da li je moguće odbiti Real?

"Vi mislite da je nemoguće, ali vi niste ja", odgovorio je Poketino.

Dakle, bez klauzule u ugovoru Real će morati da stupi u kontakt sa predsednikom Totenhema. Spremaju se iza ugla dugi pregovori. Kraljevski klub je već sa Florentinom Perezom imao to iskustvo kada je pregovarao dovođenje Gereta Bejla i Luke Modrića. Kada je Poketinorekao da Levi grize, nije tu bilo mnogo šale. Posebno što je Poketinonedavno potpisao ugovor na pet godina vredan 50.000.000 evra. Papir je papir, tu nema laži nema prevare. Real će morati ozbiljno da se isprsi.

Poketino je za španske medije govorio o različitim temama. Jedan od njih je bila odluka Zinedina Zidanada napusti klub posle tri uzastopne titule prvaka Evrope.

"Nisam uopšte iznenađen njegovom odlukom. Treneri žive u teškom svetu. Ponekad smo veoma usamljeni, ponekad pravimo odluke koje ljudi ne očekuju, ali Zidan je sigurno imao svoje razloge", rekao je Poketino.

Pokušavali su španski novinari da izvuku nešto više od Poketina.

"Nikada ne znate šta može da se dogodi sutra. Život vas stavlja u situaciju koju ne očekujete. Ne bi bilo fer prema Leviju da sada ja forsiram transfer, upravo sam produžio ugovor i srećan sam", diplomatski je odgovarao strateg Totenhema, ali i rekao da će saslušati svaku ponudu, pogotovo od Reala.

Šta misli o timu Reala?

"Osvojili su četiri Lige šampiona u poslednjih pet godina. Od toga tri zaredom. Imaju sjajan tim sa jednim od najboljih igrača u istoriji", odgovorio je Argentinac.

Govorio je i o svom timu.

"Veoma sam zadovoljan sa svojim sadašnjim timom. Uživam od dana do dana, srećan sam, ali nikada ne znate u fudbalu šta će da se dogodi. Sutra je nepoznato uvek. Uzbuđen sam zbog projekta mog kluba. Fokusiran sam na sadašnjost, videćemo šta će se dogoditi u budućnosti".

Budućnost?

"Svi imamo svoje snove, ali obnovio sam ugovor pre 10 dana i srećan sam u Londonu", rekao jePoketino.

Nije tajna da ga Real dugo prati, nije tajna ni da on želi u Real. Ali, istina je i da ima ugovor na još pet godina u Totenhemu. Sve opcije su otvorene.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar