Вучић: Фудбалерима за титулу на СП-у 10 милиона евра!

Председник Србије Александар Вучић примио је фудбалску репрезентацију Србије, стручни штаб и руководство Фудбалског савеза Србије.

Фудбал 01.06.2018 | 20:15
Вучић: Фудбалерима за титулу на СП-у 10 милиона евра!
Вучић је поручио да очекује одличне резултате српске репрезентације на Светском првенству у Русији.

"Обезбедили смо рекордне награде, највише до сада", рекао је председник Вучић и прецизирао да победа 'носи' чак десет милиона евра.

Он је похвалио играче, рекавши да су после напорних сезона у својим клубовима дошли да се боре за земљу. 

"Цела Србија, сваки грађанин, свим срцем ће бити уз вас. Очекујем одличне резултате. Не волим да говорим 'идите па како буде'. То 'како буде' не разумем, ако се ми такмичимо да позицију земље поправимо. Верујемо у вашу снагу, тимски дух, борбеност, знање. Хвала што волите нашу земљу, што се за њу борите“", нагласио је Вучић.

Он је истакао да су обезбедјене рекордне награде. 

"Малопре сам завршио преговоре са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим и 'овлашћен' сам да саопштим да ће репрезентација, ако освоји прво место, добити рекордну награду свих времена у износу од 10 милиона евра"“, казао је председник Србије. 

Указао је да, ако освоје сребрну медаљу могу да рачунају на пет милиона евра, а ако продју „групу“ 500.000 евра и рекао да новац није пресудан, јер су играчи много више зарадили у животу од једне награде која припада свима. 

"Желели смо овим наградама да кажемо колико је важно за да представљате нашу земљу, борите се за нашу химну, црвено плаво белу боју. Ми ћемо одавде са стрепњом и много радости да пратимо сваки ваш сусрет“", поручио је Вучић. 

Председник је казао да, пошто је погодио да ћемо узети осам медаља на прошлим Олимпијским играма, а многи су се спрдали због тога с њим након што је Новак Ђоковић испао, и најавио да ћемо у Токију освојити 12 медаља, ће се многи изненадити како ће наша репрезентација играти на Светском првенству. 

"Доћи ће много даље о нога што су многи скептици, пре свега у нашој земљи, и иностранству, прогнозирали“", закључио је Вучић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар